Indrukwekkend India

Boomhut in Wayanad

Overnacht in het regenwoud, 20 meter boven de grond.

Periyar National Park

Spot olifanten, bizons, tijgers … tijdens een boottocht op het meer.

Ayurveda in Kovalam

Kom helemaal tot rust met een Ayurvedische massage.

In Munnar vind je talrijke heuvels, bezaaid met theeplantages.

In Kerala kun je heerlijk ontspannen tijdens een boottocht op de rivieren.

De Indiërs zijn enorm gelovig en aanbidden tal van hindoeïstische goden.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1 Vertrek uit Brussel

We vliegen richting India, het land van pracht en praal.

Dag 2 Aankomst in Mumbai

Eenmaal aangekomen bereiken we met een taxi gemakkelijk het hotel waar we, in een heerlijk bed, van een welverdiende nachtrust kunnen genieten. Morgen gaan we op stap in de grootste stad van India!

Dag 3 Tour door Mumbai

Mumbai is een exotische mix en een stad vol contrasten. Een sloppenwijk pal naast een 5-sterrenhotel? Dit is de realiteit in Mumbai.

Tijdens onze stadstour bezoeken we de belangrijkste bezienswaardigheden. We passeren de Gateway of India, een boog uit gele basalt die in 1924 werd gebouwd om het bezoek van Koning George V te gedenken, en Mani Bhavan, waar Mahatma Gandhi in Mumbai verbleef.

Daarna bezoeken we Dhobi Ghat. Dit is de plek waar 5000 mannen en vrouwen de was van zowat de volledige stad doen. We zien hoe de dhobi’s de kledingstukken met de hand wassen terwijl vrouwen in kleine kamertjes zitten te strijken en naaien.

Dag 4 Slapen in een boomhut in het regenwoud

Na een korte vlucht komen we aan in Kozhikode, waarna we doorreizen naar Wayanad. We verblijven in een boomhuis op zo’n 20 meter boven de grond! Van een unieke accommodatie middenin het regenwoud gesproken.

Dag 5 Wayanad

Vandaag vroeg uit de veren! Gelukkig hebben we een natuurlijke wekker: de exotische vogels die vroeg in de ochtend beginnen te zingen. We verkennen voor het ontbijt de omgeving met thee- en koffieplantages en talrijke vogels en vlinders.

In de ‘Baby’s Organic Farm’ leren we alles over biolandbouw in India. In de namiddag gaan we richting het Mathanga dierenreservaat. Dit is dé plek om de Indiase olifanten en apen te bewonderen. We spotten er zelfs tijgers!

Dag 6 Kathakali-dansers in Cheruthuruthy

Vandaag zetten we koers richting Cheruthuruthy. Dit dorp is beroemd om de ‘Kerala Kalamandalam’ academie waar de Kathakali-dansers met ongekende discipline succesvol worden opgeleid. Kathakali is een uniek mix van dans en drama waarbij de dansers beschilderde maskers en verfijnde kostuums dragen. Ze stellen verhalen uit de Mahabharata en de Ramayana voor, de twee literaire werken die de basis van het hindoeïsme vormen.

Dag 7 Bezoek aan de watervallen van Athirappilly

De volgende ochtend wandelen we nog eens door het dorpje vooraleer we richting Cochin vertrekken. Onderweg stoppen we bij de Athirappilly Water Falls. Deze watervallen worden als de Indiase Niagara Falls beschouwd en zijn uitzonderlijke mooi. Absoluut het kleine ommetoertje waard!

Dag 8-9 De koloniale stad Cochin

Vandaag bezoeken we de koloniale stad Cochin. Niet alleen de oudste christelijke kerk, maar ook de oudste joodse synagoge van India bevinden zich hier. In het oude fort treffen we prachtige straatjes aan, afgelijnd met mooie koopmanshuizen die vaak tot sfeervolle boetiekhotels werden omgebouwd.

In de namiddag ontdekken we de stad vanop het water en genieten we van uitzichten op het Bolghatty paleis en de beroemde Chinese vissersnetten.

Dag 10 De plantages van Munnar

De volgende stop op onze rondreis is het kuuroord Munnar. Het intens groene bergachtig landschap, de gigantische theeplantages en de vele watervallen maken dit een plek die je wellicht niet onmiddellijk associeert met India. Munnar is dan ook vooral een bestemming waar we in dit unieke stukje natuur tot rust komen tijdens een wandeling.

In de namiddag rijden we per jeep naar Kulukkumalai waar we een theefabriek bezoeken. Onderweg genieten we van mooie landschappen met zicht op rubber-, specerijen-, thee- en koffieplantages. Eenmaal in de theefabriek aangekomen, leren we alles over thee terwijl we de betoverende uitzichten bewonderen.

Dag 11 De Meenakshi tempel in Madurai

Vandaag zetten we koers naar Madurai. We trekken op ontdekking in de oude stad en verkennen de nauwe straatjes en levendige markten. Een bezoek aan het Thirumalai-Nayaka paleis met typische indo-islamitische bouwstijl mag natuurlijk niet ontbreken!

‘s Avonds wonen we een ceremonie bij in de Meenakshi tempel. Dit is de hoofdtempel van de stad en het grootste tempelcomplex van India. De tempeltorens zijn versierd met duizenden kleurrijke figuurtjes. Deze ervaring zal ons ongetwijfeld lang bijblijven.

Dag 12 Boottocht in natuurpark Periyar

Vandaag staat een dagje natuur op het programma met een bezoek aan Periyar. Het Periyar National Park is een prachtig natuurreservaat en de thuishaven van vele dieren zoals olifanten, wilde zwijnen, bizons, varanen en zelfs tijgers. We genieten van een boottocht op het meer terwijl we de dieren aan de oevers in hun natuurlijke habitat bekijken.

Dag 13 Koken in Elanthur

De volgende dag reizen we verder naar Elanthur. Onderweg stoppen we aan een kruidenboerderij waar we prachtige kruidenplantages bezoeken. Daarna gaat het richting Aranmula, een klein charmant dorpje met één van de grootste tempels van Kerala: de Sree Parthasarathy Tempel.

‘s Avonds staat er opnieuw een unieke accommodatie op het programma: een verblijf bij de lokale bevolking! We overnachten in een traditioneel Kerala huis terwijl de gastheer tijdens een rondleiding zijn dorp en tempel toont. Nadien helpen we mee om een Indische maaltijd klaar te maken. Overheerlijk!

Dag 14 Een Ayurvedische massage in Kovalam

Onze laatste volledige dag in Kerala begint met een rit naar de prachtige palmenstranden van Kovalam. Onderweg bezoeken we een trainingskamp voor olifanten. Eenmaal aangekomen ontdekken we deze relaxte strandplaats die bekend is om zijn Ayurvedische behandelingen. We genieten van een Ayurvedische massage zodat we volledig zen aan de terugreis kunnen beginnen. Letterlijk vertaald betekent ayurveda ‘kennis van het leven’, en deze wijsheid is meer dan 5.000 jaar oud.

Dag 15 Genieten aan het strand

Vandaag genieten we opnieuw van deze mooie badplaats. ‘s Avonds wacht onze privéchauffeur ons voor een laatste keer op en zet hij ons af aan de luchthaven van Trivandrum. Het is tijd om naar huis te gaan.

Dag 16 Aankomst in Brussel

Via een overstap landen we opnieuw in Brussel. Dit was een magische reis!

Onze Azië Experts

Nathalie

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds april 1999
Favoriete Quote:
The only way to do great work is to love what you do.
Mooiste Reiservaring
De beklimming van Mount Rinjani op Lombok: heavy, maar super!
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Een luxe vakantie of toch een vleugje avontuur? Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag voor jouw droomreis. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!