Spectaculaire kampeersafari in de Kimberley

Gibb River Road

Waag je aan een 4x4 kampeersafari die je dwars door de ongerepte Kimberley voert, samen met maximum 20 andere reizigers.

Lake Argyle

Maak kennis met het grootste kunstmatige zoetwatermeer van Australië.

Bungle Bungle

Ontdek het Purnululu National Park met 300 meter hoge rotsen in de vorm van bijenkorven.

Rotsen die lijken op bijenkorven? Dat is Bungle Bungle in het Purnululu NP.

Ontdek de brede steppes van de Kimberley regio.

Neem een verfrissende duik in de Zebedee Springs in het El Questro Wilderness Park.

Geniet van de indrukwekkende, ongerepte natuur.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1-2 Vertrek van Brussel naar Broome

We zijn heel benieuwd naar onze kampeersafari! Vandaag vliegen we eerst naar Londen en daar nemen we het vliegtuig richting Australië. Van Perth vliegen we verder naar Broome. Door de late aankomst gaan we direct naar het hotel, waar we 2 nachten verblijven.

Dag 3 Verkenning van Broome

Vandaag verkennen we Broome en z’n omgeving. We trekken naar Cable Beach. Hier genieten we volop van het witte zand, de prachtige schelpen en… maken we een ritje met een kameel!

Dag 4 Het Dampier schiereiland

We hebben een goed gevulde dag voor de boeg! Na een lekker ontbijt vertrekken we met de 4x4 naar Dampier Peninsula, een magnifiek landschap waar fantastische stranden de dramatische kustlijn vormen. We stoppen bij de Beagle Bay Church, met zijn schitterende altaar van parelachtige schelpen.

Niet veel later leren we de Ejai familie kennen, de traditionele inwoners van Jackson Island. We genieten van een verse ‘damper’ die gegaard is boven het kampvuur, terwijl we meer leren over hun familietradities en de cultuur. Een zalig moment!

En alsof de dag nog niet interessant genoeg was, gaan we aan boord voor een exclusieve cruise doorheen the Islands of the Giant Tides om de fantastische getijden van King Sound te ervaren. ‘s Avonds genieten we bij het kampvuur van een prachtige zonsondergang.

Dag 5 Verleidelijke parels

De dag begint interessant, want we zien hoe parels geoogst worden. Een heel authentiek gebeuren blijkbaar. Na dit leerzame bezoek vertrekken we naar het mooie Kooljaman aan Cape Leveque. We krijgen er tijd om te zwemmen en te wandelen. De prachtige, beroemde rode kustlijn is echt indrukwekkend. Tijdens onze terugrit bij valavond spotten we enkele wilde dieren. Het was een toffe dag!

Dag 6 Tunnel Creek

We reizen door het landschap van de Kimberley en krijgen verhalen te horen over de inwoners en de lokale cultuur. We genieten van een theepauze bij de Fitzroy en bezoeken de Derby ‘Boab Prison Tree’. Na een mooie rit maken we een stop in Wandjina aan het Aboriginal Art & Cultural Centre waar we bijleren over de Worrorra-, Ngarinyin- en Wunumbal-stammen.

Na de middag verkennen we Tunnel Creek. We trekken door de 750 meter lange grotstructuur en spotten stalactieten en stalagmieten en geheime grotjes. We leren de legende van Jandamarra kennen, een vrijheidsstrijder die de tunnel als schuilplaats gebruikte. Als afsluiter genieten we van een verfrissende duik in een waterpoel.

Dag 7-8 West Kimberley Gorges

De Napier Range is meer dan 350 miljoen jaar oud en bekend om zijn wonderlijke geologisch fenomeen: Windjana Gorge. Op de bodem van het ravijn gaan we op zoek naar zoetwaterkrokodillen, vogels en de ‘bush tucker’. We reizen verder naar Bell Gorge. Deze idyllische plek is een paradijs met zijn magnifieke watervallen en kristalheldere meertjes.

De volgende dag gaan we zwemmen en ontdekken we iets verder op de Gibb River Road, de heerlijke waterpartijen van Galvins Gorge en de adembenemende Adcock Gorge. We nemen een frisse duik te midden van de ruige schoonheid van de Manning Falls en genieten volop van onze tijd hier.

Dag 9-10 El Questro Wilderness Park

Vandaag zetten we onze tocht langs de Gibb River Road verder naar het iconische El Questro Wilderness Park. We blijven hier 2 nachten en hebben dus ruim de tijd om te genieten van de vele activiteiten zoals een frisse duik in de Zebedee Springs, een wandeling in de omgeving van Emma Gorge, een cruise naar Chamberlain Gorge, een bush tucker-wandeling of vogels spotten in de ongerepte natuur.

Dag 11 Kununurra & Lake Argyle

We verlaten even de Gibb River Road en brengen een paar vrije uren door in Kununurra. Na de middag reizen we verder naar de oevers van het gigantische Lake Argyle, het hart van het fantastische Ord River Irrigation System dat deze droge regio in een natuurlijke oase transformeerde. Bij zonsondergang genieten we van een bootcruise.

Dag 12-13 Ontdekking van het Purnululu National Park

Vandaag verkennen we de bijenkorfachtige rotsformaties van de Bungle Bungle in het Purnululu National Park. Op de tracks in het nationale park bewijst ons voertuig nog maar eens dat het dit soort terrein met gemak de baas kan.

We verblijven hier 2 nachten om volop te genieten van deze magnifieke plek. We verkennen Echidna Chasm en zijn enorme Livistonia palmbomen en we maken een prachtige wandeling doorheen de indrukwekkende Cathedral Gorge waar enorme rotsblokken een soort van natuurlijk amfitheater vormden. We krijgen de kans om over het park te vliegen en van bovenaf al deze natuurpracht te bewonderen (optioneel). Prachtig gewoon!

Dag 14 Fitzroy Crossing

Na een lekker ontbijt zetten we koers naar Fitzroy Crossing. Onderweg stoppen we aan het goudzoekersdorpje Halls Creek om de fascinerende China Wall te bewonderen. We genieten van een lekkere lunch in Marys Pool en bezoeken de afgelegen Laarri Aboriginal Art Gallery. Tegen de avond komen we bij de Fitzroy River aan.

Dag 15 Geikie Gorge

De dag begint met een fantastische cruise door de majestueuze Geikie Gorge. Dit natuurwonder werd doorheen de eeuwen door oeroude natuurkrachten uit de Geikie-en Oscar-bergformaties gekerfd. Indrukwekkend! We leren veel bij over de fascinerende geologische constructie van de kloof en ontdekken de vele zoetwaterkrokodillen. We maken tijd voor een lekkere lunch in dit spectaculaire landschap vooraleer we verder trekken naar Broome. Hier genieten we van de zonsondergang op Cable Beach.

Dag 16 Dagje in Broome

Ons avontuur loopt op z’n einde dus het is tijd om de Kimberly ‘vaarwel’ te zeggen. We genieten van wat vrije tijd in Broome en slapen hier nog één nachtje vooraleer terug huiswaarts te keren.

Dag 17-18 Vlucht van Broome naar Brussel

We vliegen van Broome naar Londen via Perth. Op dag 18 reizen we verder naar Brussel. Dit was een fantastische reis!

Testimonials

Goed op alle vlakken

De tour was zeer goed & een aanrader! U zei dat 2 dagen extra naar Dampier Peninsula een must zijn & ik ben akkoord! Cape Leveque was heel paradijselijk & het bezoek aan de aboriginalgemeenschappen & de Cygnet Bay Pearl farm was zeer leerrijk! Bedankt voor uw hulp bij het samenstellen van de reis. Ik zal in de toekomst zeker opnieuw boeken via jullie & raad jullie zeker aan bij vrienden of familie

Evy Selleslagh

Uitdagende reis

De Gibb River Road in de Australische Kimberleys is een uitdaging. Stof, hitte, moeilijke en oncomfortabele wegen, maar in een prachtige omgeving, de mooiste landschappen van horizon tot horizon. Ofschoon wij er waren op het absolute toppunt van het 'toeristische seizoen', ben je vaak blij dat je eens om het half uur een andere levende ziel kruist.

Koen Baete

Onze Oceanië Experts

Heidi

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds november 1995
Favoriete Quote:
Travel is the only thing you buy that makes you richer.
Mooiste Reiservaring
Ondergedompeld worden in de authenticiteit van Vanuatu, het onbekende paradijs.
let’s talk

Soraya

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds juli 2017
Favoriete Quote:
We travel not to escape life, but for life not to escape us.
Mooiste Reiservaring
Je zo klein voelen wanneer je de melkweg ziet in Nieuw-Zeeland zonder lichtvervuiling.
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!