Bagagehacks en 5 musthaves voor op reis!

Of je nu een avonturier pur sang, een relaxte roadtripper of een chille beach babe bent, er zijn enkele essentiële items die volgens ons altijd van pas komen tijdens je reis.

Hieronder delen we enkele bagagehacks en vijf handige musthaves die je reiservaring comfortabeler en gemakkelijker zullen maken. Dus pak je koffer en zorg ervoor dat je deze items niet vergeet!

De beste bagagehacks vind je hier:

  1. Kies voor zachte koffers, deze zijn flexibeler en kunnen beter gestapeld worden (in jouw huurwagen bijvoorbeeld).
  2. Een herkenbare koffer is ook een pluspunt! Of neem een foto van je bagage voor je die op de bagageband zet. Bij te late aflevering is het makkelijker om uit te leggen hoe je bagage er uit ziet.
  3. Hou nog wat ruimte vrij in je koffer voor souvenirs.
  4. Probeer compact in te pakken en maak gebruik van slimme technieken zoals rollen en schoenen opvullen.
  5. Verdeel en heers: mix de inhoud van de verschillende koffers. Als er 1 koffer verloren gaat, dan heb je nog steeds allemaal wat gerief.
  6. Voorzie in je handbagage ondergoed/lingerie (en zwemgerief bij strandbestemmingen) voor het geval je koffers achterblijven zodat je je kan depanneren de eerste dag(en).
  7. Structureer alles wat je bij securitycheck moet uithalen, zodat dit vlot verloopt en je je handbagage niet binnenstebuiten moet keren op zoek naar externe batterijen, etc.
  8. We begrijpen maar al te goed hoe het voelt om te veel spullen in te pakken en een hele vakantie mee te sleuren, en laten we eerlijk zijn, het is vreselijk. Eliminatie bij het inpakken is key!

1. Drybag/waterproof telefoonhoesje

Als je wateractiviteiten op de planning hebt zoals raften, bootje varen, kajakken of canyoning of gewoonweg wat extra bescherming wilt voor je waardevolle spullen, dan is een drybag of een waterproof telefoonhoesje een absolute must. Hiermee kun je je telefoon, camera, paspoort en andere waardevolle bezittingen veilig en droog bijhouden, zelfs tijdens watersportactiviteiten of regenachtige dagen.

2. Powerbank

In onze moderne wereld is het bijna onmogelijk om zonder onze elektronische apparaten te reizen. Van het navigeren door onbekende steden tot het vastleggen van onvergetelijke momenten, elektronische snufjes spelen een belangrijke rol tijdens het reizen. Een powerbank is daarom een onmisbaar item. Hiermee kun je je apparaten altijd opladen, zelfs als er geen stopcontact in de buurt is.

3. Drinkfles

Voldoende gehydrateerd blijven is cruciaal tijdens het reizen, vooral als je in warme klimaten bent of veel fysieke activiteiten onderneemt. Een herbruikbare drinkfles is een praktische en milieuvriendelijke keuze. Vul hem met water voordat je op pad gaat en je zult altijd een verfrissende slok bij de hand hebben, zonder dat je steeds plastic flesjes hoeft te kopen. Ook op de meeste luchthavens kan je deze gratis bijvullen aan waterfonteintjes. Proost!

4. Slaap: maskertje, oordopjes..

Tijdens het reizen kan het soms lastig zijn om een goede nachtrust te krijgen. Of je nu in een drukke stad verblijft of een lange vlucht voor de boeg hebt, een slaapmasker en oordopjes kunnen een wereld van verschil maken. Met een comfortabel masker en geluidsdempende oordopjes kun je gemakkelijker in slaap vallen en genieten van een welverdiende rust, waar je ook bent.

5. Vochtige doekjes

Of je nu onderweg bent naar een afgelegen locatie of gewoonweg je handen wilt schoonmaken voordat je gaat eten, vochtige doekjes zijn altijd handig om bij je te hebben. Ze zijn ideaal voor het snel opfrissen en reinigen van je handen, gezicht of andere oppervlakken. Bovendien zijn ze compact en gemakkelijk mee te nemen in je tas.

Of je nu een doorgewinterde reiziger bent of net begint met het ontdekken van de wereld, deze vijf handige musthaves zijn onmisbaar tijdens je reis. Deze items zullen je reiservaring verbeteren en je helpen om optimaal te genieten van elk moment. Vergeet ze dus niet in te pakken voordat je op pad gaat en maak je klaar voor een onvergetelijk avontuur!

Ontdek meer

Misschien is dit ook interessant voor jou?

alle artikels