De wereld rond voor een vleugje romantiek...

Romantiek kan veel verschillende dingen betekenen voor veel mensen, maar weinigen kunnen de aantrekkingskracht van een romantisch uitje voor twee weerstaan. Hoewel er geen verkeerd antwoord is als het op romantiek aankomt, lenen sommige van de mooiste plekjes ter wereld zich voor een vakantie met z’n tweeën. Dus of je nu een huwelijksreis, een jubileum of een romantische getaway plant, dit zijn onze favorieten voor de meest romantische plekken ter wereld. Van stedentrips tot afgelegen eilandjes, dit zijn de beste plekken om met z’n tweeën te bezoeken.

De Malediven

Waar je even van de radar kan gaan

Confetti-uitbarstingen van kleurrijke tropische vissen in heldere lagunes, vers bereid ontbijt dat via drijvende dienbladen bij je privézwembad wordt afgeleverd, nippen van een kopje koffie ‘s ochtends terwijl een mantarog onder je voeten zweeft - het is het materiaal van huwelijksreisdromen en de veelgeprezen realiteit van een reis naar de Malediven. Er zijn genoeg gezinsvriendelijke hotels op de Malediven, maar er zijn maar weinig plaatsen die kunnen tippen aan het aangeboren gevoel voor romantiek en een verblijf voor alleen volwassenen in het land van de archipel. De beste hotels op de Malediven zijn van wereldklasse, verspreid over hun eigen privé-eilanden, met ultramoderne spa’s en meerdere restaurants tussen weelderige jungles, ongerepte stranden en huisriffen.

Bali, Indonesië

Een spirituele vakantiebestemming

Indonesië is geliefd als het land van een miljoen eilanden, mistige, mythische bergketens en chille beachclubs. Het is ook het land van enkele van de mooiste verblijfplaatsen ter wereld. Maar hoeveel vijfsterrenhotels er ook worden geopend, Bali is geen gehomogeniseerd eilandresort. Het is een magische, spirituele plek die zijn authenticiteit en cultuur weet te behouden, evenals zijn ongerepte stranden en groene tropische landschappen. Allemaal essentiële ingrediënten voor een romantisch verblijf.

Tulum, Mexico

Bohemian Chic

De gouden stranden van Mexico zijn al lang een trekpleister voor stelletjes, maar één zo’n plek wordt steeds vaker de bestemming voor koppels die op zoek zijn naar bohemienachtige luxe op blote voeten. Net ten zuiden van Cancún op het schiereiland Yucatán ligt Tulum, het beloofde land van designeryoga, spirituele jungletochten en met eeuwenoude tempels bezaaid zand. Plus enkele van de beste hotels in Mexico.

Big Sur, California

Voor outdoorliefhebbers

Nature-lovers kunnen niet anders dan vallen voor Big Sur, een wild en legendarisch stuk van de centrale kust van Californië. De betoverende mix van torenhoge sequoia’s, krachtige groene bergen en verpletterende uitzichten over de oceaan heeft iedereen aangetrokken, van bohemien schrijvers (Henry Miller) tot Hollywood zwaargewichten (Steve McQueen), op zoek naar afzondering in het naar eucalyptus geurende hart. Is er iets verleidelijkers dan hand in hand wandelen naar afgelegen, beboste watervallen of je eigen dramatische, verlaten strand ontdekken?

De Seychellen

Pure eilandverwennerij

De wereld schreeuwt het uit al het om de romantiek op de Malediven gaat, maar slimme reizigers weten dat de Seychellen net zoveel tamtam verdienen. Dankzij de afgelegen ligging van de eilanden - 1.600 km voor de oostkust van Afrika - zijn ze vrij exclusief. En daar ligt de aantrekkingskracht. Je kan de verschillende eilanden ook met een privé catamaran verkennen, wat zorgt voor nog een extra vleugje romantiek.

New York

Big City Vibes

Het mag dan een drukke stad zijn, vol met komen en gaan en piepende files, maar New York is geen vreemde voor magische momenten van romantiek. Het komt meestal tot uiting in de stad wanneer de eerste herfstbladeren beginnen te vallen, de stad bedekken met tinten kastanjebruin en robijnrood, en tot aan Kerstmis, wanneer de bladeren worden ingeruild voor twinkelende lichtjes. In deze periode is een van de meest romantische dingen om te doen in New York gewoon een wandeling maken door Central Park, door Greenwich Village, langs The High Line.

India

Romantische monumenten van wereldklasse

India is een land van contrasten met prachtige stranden, paleizen, meren en bergen. Met zijn levendige kleuren, kakofonie van geluid en geuren van bloemen en specerijen is het een aanval op de zintuigen en is het ontegenzeggelijk mooi en voor velen het meest romantische land ter wereld. De meest romantische plek in India is ongetwijfeld de Taj Mahal in Agra. Dit prachtige en extravagante ivoorwitte mausoleum werd in de 17e eeuw door 2000 mannen in 20 jaar gebouwd. Het werd gebouwd in opdracht van keizer Shah Jahan om het graf van zijn meest geliefde vrouw, Muntaz Mahal, in onder te brengen. De Taj Mahal is het eeuwige monument van de liefde en komt het best tot zijn recht als je het vanaf het water benadert.

Buenos Aires, Argentinië

Om je dansschoenen aan te trekken

Buenos Aires wordt vaak aangeprezen als het Zuid-Amerikaanse antwoord op Parijs. Toch is er veel meer aan de zwoele Argentijnse hoofdstad dan de bedwelmende botsing van Europese en Latijns-Amerikaanse culturen. Deze blijvend sexy stad is een eindeloze liefdesaffaire van tango, zinderende asado en grote, volle wijnen - en absoluut een plek om je op te tutten en laat uit te blijven. Een groep opwindende jonge chef-koks zorgt voor een revolutie in de pretentieloze foodscene van de stad en de bruisende cocktailbars op de daken veroveren langzaam de stad. En natuurlijk is er geen betere manier om onder de huid van Buenos Aires te kruipen dan door de kunst van de meest gepassioneerde dans ter wereld te leren - nog beter als je dat doet in een traditionele, schemerig verlichte milonga.

Hamilton Island, Australië

Voor avontuurlijke koppels

Vergeet even dat het grootste bewoonde eiland van de Whitsundays pal naast Heart Reef ligt (precies zoals het klinkt: een perfect hartvormig koraalrif). Hamilton Island is namelijk niet voor het typische doe-het-zelvende duo, maar meer voor diegenen die affiniteit hebben met de Australische fixatie om zich in adrenalinestoten te storten. Het ongerepte water van het Great Barrier Reef biedt duiklocaties van wereldklasse om samen te ontdekken, terwijl de off-roadpaden op het eiland zorgen voor een razende vaart diep de bush in.

Frans-Polynesië

Ontsnap naar het paradijs op aarde

Frans-Polynesië biedt betoverende zonsondergangen, met oranje, roze en paarse tinten die de groene toppen en blauwe zeeën omhelzen. Iconische lagunes, zoals die van Bora Bora en Rangiroa, verrassen met turquoise water. De hartvormige lagunes van Moorea en het UNESCO Marine Biosphere van Fakarava zijn prachtig. De lokale bevolking verwelkomt bezoekers met traditionele dans, muziek en heerlijk eten, waaronder het nationale gerecht poisson cru. Roulettes bieden diverse culinaire ervaringen, van Aziatische invloeden tot vers gevangen vis.

Kyoto, Japan

City Romance

Van de treurwilgen en papieren lantaarns van de historische wijk Gion tot serene, verzorgde tuinen en rinkelende tempelklokken, Kyoto is een charmant stedelijk toevluchtsoord. Het is de tegenpool van het hectische, futuristische Tokio en een onderdompeling in de romantiek van een vervlogen Japan. En die romantiek wordt nog groter als je een boottochtje maakt over de Oi rivier, waar de straten van de stad langzaam overgaan in mistige, beboste heuvels.

Botswana

Eén met de natuur

Om Afrika op zijn best te zien, ga je naar Botswana. De regering van Botswana heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en schuwt het draaideurmodel voor toerisme ten gunste van verblijven met een laag volume en een hoge waarde. Het is een briljante zet om te voorkomen dat de kostbare nationale parken van het land onder de voet worden gelopen, en daardoor is Botswana een van de meest exclusieve plekken voor een safari geworden - misschien wel het meest bekend om de geweldige mogelijkheden om wilde dieren te spotten en het verblijf in enkele van de beste en meest intieme lodges van Afrika. Natuurlijk kun je hier misschien niet alle Big Five spotten, maar in plaats van in een file van 4x4’s te zitten, kun je in een boomstamkano geruisloos door het netwerk van waterwegen van de Okavango Delta varen of met een quad door de dorre wildernis van de Makgadikgadi-zoutpannen trekken. Er is iets hallucinairs aan de stilte en afzondering; serene ballonvaarten vervangen de benzineslurpende helikoptervluchten, terwijl nachten in opbollende witte tenten worden gecombineerd met G&T’s rond vuurkorven en logeerpartijen met je geliefde onder de sterrenhemel.

Heb jij je keuze al kunnen maken?

Spreekt één van deze bestemming tot de verbeelding van jij en je partner? Aarzel dan niet langer en neem contact op met één van onze ervaren travel designers om jouw voorstel op maat uit te werken!

Inspiratiereizen

Misschien is dit ook interessant voor jou?

alle artikels