Hoogtepunten van Zuidwest-Australië

Beroemdste rotsformatie van WA

Ontdek Wave Rock, een rots in de vorm van een golf die op het punt staat om te breken.

Het eeuwige geluk

Geniet van Lucky Bay: één van de witste stranden waar kangoeroes komen uitrusten.

Water en wijn

Margaret Rivier heeft uitstekende surfstranden en talrijke wijngaarden.

Wandelen door te toppen van de bomen? Dat kan nabij Walpole.

Spot jij kangoeroes op Lucky Bay?

Gezelligheid troef in Fremantle.

De kustlijn van West-Australië is adembenemend mooi.

Hoeveel kalksteengrotten ontdek jij in het Cape Naturaliste National Park?

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1-2 Vlucht van Brussel naar Perth

Oh yeah! Ons avontuur ‘Down Under’ kan beginnen. Met een overstap vliegen we naar Perth, de meest geïsoleerde staatshoofdstad van West-Australië. Bij aankomst nemen we een taxi naar het hotel en bekomen we van de lange vlucht.

Dag 3-4 Verkenning van Perth

Vooraleer we aan ons selfdrive avontuur beginnen, gaan we het zonnige Perth ontdekken. De stad ligt langs de oevers van de Swan River waar het heerlijk flaneren is. We verkennen, via de Tree Top Walkway, de botanische tuinen in Kings Park. Maar ook de uitgestrekte stranden van Scarborough en Cottesloe Beach kunnen ons bekoren. Dineren doen we telkens in één van de buitenwijken: Northbridge en Subiacco.

Dag 5 Rit van Perth naar Hyden

In de ochtend halen we onze huurwagen op en verlaten we Perth. Onze eerste stop is de vruchtbare Avon Valley waar we het, in 1830 gestichte, plaatsje York bezoeken. Door de Heritage Walking Trail ontdekken we de eerste Europese nederzetting in West-Australië en de overgebleven Victoriaanse gebouwen. We rijden vervolgens verder naar de Wave Rock: een bijna 100 meter lange en 15 meter hoge rotswand in de vorm van een golf. Wat een fotogenieke plaats!

Dag 6 Van Hyden naar Kalgoorlie

Vandaag rijden we via een lange, maar geasfalteerde route naar het hart van de Goldfield regio, via de stadjes Bruce Rock en Merredin. Ons doel van vandaag? Dat is Kalgoorlie, een stad die gesticht werd toen er goud werd gevonden in het jaar 1893.

Dag 7 Ontdekking van Kalgoorlie

Het verleden van Kalgoorlie is nog goed merkbaar in de stad. We wandelen langs vele oude gebouwen en levendige historische pubs. Maar er zijn ook nog andere mogelijkheden: we kunnen een oude mijn bezoeken of een museum. Wij kiezen ervoor om de Super Pit te zien die enorme hoeveelheden goud per jaar produceert.

Dag 8 Verder van Kalgoorlie naar Esperance

Via het mijnstadje Kambalda en Norseman rijden we langs de meren van Cowan en Dundas naar Esperance. Hier ontmoet de gouden Outback de oceaan. We verblijven hier dan ook 2 nachten om het spectaculaire kustlandschap uitgebreid te ontdekken. We kunnen hier namelijk genieten van sneeuwwitte stranden, turkooisblauw water en roodbruine, granieten rotsen.

Dag 9 Excursie naar Cape Le Grand National Park

Vandaag rijden we 50 kilometer verder naar één van de mooiste nationale parken van West-Australië: Cape Le Grand National Park. Van september tot november zijn hier prachtige wilde bloemen te zien. Maar we willen ook het witte zandstrand van Lucky Bay zien dat in de buurt ligt. En we hebben geluk, want we zien er kangoeroes. Wat een mooie dag!

Dag 10 Rit van Esperance naar Albany

We volgen de South Coast Highway naar het Fitzgerald River National Park, één van de grootste nationale parken van het land. Na een kort bezoek rijden we verder naar Albany, gelegen naast het Torndirrup National Park. Albany is trouwens de oudste Europese nederzetting van West-Australië. En dit willen we dan ook graag met eigen ogen zien.

Dag 11 Verkenning van Albany

De hoofdattracties van Albany zijn de Natural Bridge en The Gap in het Torndirrup National Park. Maar ook een bezoek aan het walvismuseum is de moeite. In het beschermde Middleton gaan we met alle plezier zwemmen en snorkelen. Zalig! We sluiten de dag af met een wandeling op de promenade en genieten terwijl van de dramatische achtergrond van de Stirling Ranges en het Porongurup National Park. Zo mooi!

Dag 12 Via Denmark naar Walpole

Vandaag hebben we een goeie 100 kilometer voor de boeg. We houden als eerste halt in het leuke plaatsje Denmark. We willen namelijk graag de Elephant Rocks uit de zee zien rijzen alsook de Greens Pool. Het is een iconisch strand met prachtig water. Via de Knoll Drive rijden we verder naar het Williams Bay National Park. De prachtige witte zandstranden en indrukwekkende kliffen nodigen ons uit om hier verfrissing te zoeken. We springen dan ook uitgelaten in het water.

Dag 13 Rit naar Pemberton

In de buurt van Walpole ligt de Valley of the Giants. We maken hier een Tree Top wandeling tussen reusachtige karribomen (optioneel). Je voelt je zó nietig in deze indrukwekkende natuur. Tijdens een wandeling op de Ancient Empires Boardwalk kunnen we de massieve wortels van deze bomen aanschouwen. Nadien genieten we van een prachtige rit door het Shannon National Park naar Pemberton, bekend voor zijn hout erfgoed.

Dag 14 Een en al natuur in en rond Pemberton

Pemberton is omgeven door 3 nationale parken: Gloucester, Warren en Beedelup. We hebben dus genoeg mogelijkheden om de omgeving te ontdekken. Wij kiezen ervoor om de Gloucester Tree te bezichtigen: een reusachtige karriboom. Op het meer dan 60 meter hoge platform worden we beloond met een fantastisch uitzicht.

Dag 15 Verder naar Margaret River

Vandaag rijden we een kleine 200 kilometer richting Margaret River. Onderweg hebben we de kans om nog enkele nationale parken mee te pikken zoals Beedelup, Hilliger en het South Blackwood State Forest. We doen een kleine omweg om, nabij Augusta, Cape Leeuwin te bezichtigen. De zee beukt hard tegen de kliffen en het uitzicht vanaf de vuurtoren is prachtig. Dus zeker een bezoekje waard!

Dag 16 Wijn sippen in Margaret River

De omgeving van Margaret River is behoorlijk divers. We kunnen niet alleen de lange zandstranden of het Cape Naturaliste National Park met zijn kalksteengrotten verkennen, maar wij kiezen ervoor om in één van de wijngaarden te genieten van een wijntour (optioneel).

Dag 17-18 Rit naar Perth en terugvlucht

Aangezien we vanavond onze terugvlucht hebben, zijn we vroeg uit de veren om het maximum uit onze dag te halen. In Busselton zien we de langste pier van het Zuidelijk Halfrond en in Bunbury hopen we dolfijnen te zien. We pauzeren even in Fremantle en kuieren door de steegjes met cafés en winkeltjes. Daarna is het helaas tijd om onze huurwagen af te geven in Perth en de vlucht huiswaarts te nemen. De tijd gaat helaas snel, maar we hebben enorm genoten van Zuidwest-Australië.

Testimonials

Pracht van een bestemming

Beste momenten waren het bezoek aan Perth, de superpit in Kalgoorlie, Lucky Bay en de camping in Augusta. De hele kuststrook tussen Esperance en perth is één feest van prachtige stranden en gezellige stadjes/steden.

Jan Van Itterbeeck

Onze Oceanië Experts

Heidi

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds november 1995
Favoriete Quote:
Travel is the only thing you buy that makes you richer.
Mooiste Reiservaring
Ondergedompeld worden in de authenticiteit van Vanuatu, het onbekende paradijs.
let’s talk

Soraya

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds juli 2017
Favoriete Quote:
We travel not to escape life, but for life not to escape us.
Mooiste Reiservaring
Je zo klein voelen wanneer je de melkweg ziet in Nieuw-Zeeland zonder lichtvervuiling.
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!