Vietnam

Azië Vietnam

Vietnam, “het land van de rijzende draak”, is zonder twijfel één van de mooiste en fascinerende landen van Azië, een feest voor alle zintuigen. Het land is gezegend met een afwisselende natuur en cultuur die je nergens anders ter wereld vindt. Vietnam wil ontdekt worden door uw ogen, oren en andere zintuigen... maar vooral door je hart. Ondanks de verschrikkelijke geschiedenis van het land zijn de bewoners hartelijk en gastvrij en dat mag iedere gast ervaren. Geniet van de droomstranden, Vietnam heeft een kustlijn van om en bij de 3 000km, ervaar de cultuur en proef de verrassende keuken. Beleef de exotische steden Hanoi, Saigon of Hue en droom weg bij het aanzien van Halong Bay.

Beste Reisperiode

J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D

De tijd in Hanoi

Het weer in Hanoi

28°
ontdek meer

Inspiratiereizen Vietnam

We doorkruisen het fascinerende Vietnam en laten ons tijdens de rondreis verbazen door de levendige Aziatische steden van Ho Chi Minh (Saigon) en Hanoi, de fascinerende Mekong delta, het authentieke Sapa met prachtige rijstterrassen, de mystieke Halong Bay en het paradijselijke strand van Hoi An.

ontdek deze reis

Hoogtepunten in Vietnam

Hanoi

Hanoi, in het noorden van Vietnam, is de hoofdstad en de 2e grootste stad van het land. Het Franse verleden is nog goed te zien in de stad, denk maar aan de brede boulevards en oude villa’s. Hanoi is een wereldstad, het leven vindt er plaats in de drukke straatjes en steegjes, de luide brommers, de ronkende motors van de tuk-tuks, dit alles maakt van Hanoi een smeltkroes van jewelste.

ontdek onze reizen

Halong Bay

In het noordwesten van Vietnam ligt het prachtige Halong Bay, ook wel de “Baai van de Dalende Draak” genoemd. In deze baai vind je ongeveer 2 000 vreemd gevormde rotsen die uit de zee rijzen. Dit zijn eigenlijk kalkstenen eilandjes, sommige daarvan hebben fenomenale grotten. Beeldt u zich nog enkele dobberende bootjes in tussen deze rotsen…

ontdek onze reizen

Sapa

Sapa is een dorpje in het noordwesten van Vietnam waar u nog verscheidene traditionele bergstammen treft. Het dorpje ligt in een vallei met rijstvelden die tegen bergen aanligt. Sapa is de ideale uitvalbasis om deze groene regio te verkennen. Je kunt vanuit hier een trekking maken door de verschillende dorpen en rijke natuur.

ontdek onze reizen

Hue

Hue ligt op de voormalige grens van Zuid- en Noord-Vietnam. Hierdoor heeft de stad zowel tijdens de onafhankelijkheidsstrijd als tijdens de Vietnam-oorlog zware schade opgelopen. Zo ook de keizerlijke gebouwen, gezien Hue tussen 1802 en 1945 de keizerlijke hoofdstad was van Vietnam.

ontdek onze reizen

Hoi An

De kleurrijke straten van de oude handels -en kuststad Hoi An en de relaxte sfeer zorgen ervoor dat het er zalig vertoeven is. Hoi An is nagenoeg onaangetast gebleven tijdens de Vietnamoorlog. Zo is het oude centrum een pareltje qua architectuur, maar bezoek er ook zeker de Japanse houten brug uit 1590.

ontdek onze reizen

Ho Chi Minh, Saigon

Ho Chi Minh, of het vroegere Saigon, ligt in het zuiden van Vietnam en is de grootste stad van het land. Het voelt westers aan, met vele wolkenkrabbers en dure auto’s in het drukke verkeer. De stad teert nog grotendeel op het ‘oorlogstoerisme’, hetgeen een duidelijk beeld geeft over deze bloedige periode.

ontdek onze reizen

Mekong Delta

De Mekong Delta in het uiterste zuidwesten van Vietnam wordt ook wel de rijstschuur genoemd. Aan water geen gebrek natuurlijk. De rivier staat centraal in het leven van deze dichtstbevolkte regio van Vietnam. Een wirwar van waterwegjes, woonboten, drijvende markten, … Vietnam op zijn best!

ontdek onze reizen

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Ontdek andere reizen

Tijdens deze cruise met PONANT ontdek je vanaf de zee Vietnam, “het land van de rijzende draak”. Stap in Ho Chi Minh City aan boord van Le Laperouse voor een 11-daagse cruise tussen weelderige landschappen en tijdloze steden. U reist van Ho Chi Minh City naar Hanoi en ontdekt daartussen alle hoogtepunten langs de Vietnamese kustlijn. Onderweg stop je in onder andere Nha Trang, Da Nang, Hoi An en Halong Bay.

ontdek deze reis

We doorkruisen het fascinerende Vietnam en laten ons tijdens de rondreis verbazen door de levendige Aziatische steden van Ho Chi Minh (Saigon) en Hanoi, de fascinerende Mekong delta, het authentieke Sapa met prachtige rijstterrassen, de mystieke Halong Bay en het paradijselijke strand van Hoi An.

ontdek deze reis