Colombia

Zuid-Amerika Colombia

Colombia is een fascinerende bestemming die sinds kort op kleine schaal door het toerisme wordt ontdekt. Het is een land met veel gezichten. U vindt er o.a. besneeuwde bergtoppen, woestijnlandschappen, oerwouden, mangroven, kleine bergdorpjes en veel kleurrijke kunst. Daarnaast heeft Colombia een lange kustlijn met helder blauw water en mooie zandstranden waar u diverse watersporten kunt beoefenen, zoals duiken. Colombia staat verder nog bekend om de productie van koffiebonen, bananen en sigaren. Dit alles maakt van Colombia een must voor elke reisfanaat.

Beste Reisperiode

J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D

De tijd in Bogota

Het weer in Bogota

28°
ontdek meer

Inspiratiereizen Colombia

Colombia wordt steeds populairder als reisbestemming. En wij begrijpen waarom. We laten ons charmeren door de vitaliteit van de Colombianen, dompelen ons onder in de wereld van hoogstaande Colombiaanse koffie, ontdekken het innovatieve Medellin en ontspannen lekker in Cartagena aan de Caribische kust. Welkom in Colombia!

ontdek deze reis

Hoogtepunten in Colombia

Bogota

La Candelaria is de mooiste wijk van de metropool Bogotá. Maar de hoofdstad van Colombia heeft meer te bieden: een wereldberoemd goudmuseum, kunst van Botero en Plaza Bolivár. Een trip met de kabelbaanlift naar de top van de Monserrate, het belangrijkste symbool van Bogotá, loont zeker de moeite.

ontdek onze reizen

Villa de Leyva

Een uitstap naar het prachtige koloniale dorp Villa de Leyva toont het landelijke leven in het hoogland in de omgeving van Bogota. Onderweg moet je zeker halt houden bij de indrukwekkende zoutkathedraal Zipaquirá. Een wandeling op de heuvels rondom, geeft je een mooi zicht op het dorpje.

ontdek onze reizen

Koffiezone

De kleurrijke haciënda’s zijn een kenmerk van de koffiezone. De Colombiaanse koffie is de beste ter wereld, dus een bezoek aan een plantage mag zeker niet ontbreken. In de Valle de Cocora, 1 van de mooiste valleien van Colombia, treft u de Palma de Cera aan, 1 van ’s werelds hoogste palmboomsoorten.

ontdek onze reizen

Medellin

Medellin, gezegend met een mild klimaat, wordt ook de stad van de eeuwige lente genoemd. Een wandeling door de botanische tuinen is een must. In de oude stad kunt u een bezoek brengen aan het San Antonio park, de Plaza de San Ignacio, de Avenida La Playa en het standbeeldenpark van Fernando Botero.

ontdek onze reizen

Cartagena

Cartagena heeft de best behouden koloniale architectuur van heel Colombia, en is dan ook UNESCO Werelderfgoed. Verken het enorme fort Castillo de San Felipe, gebouwd om de rijke stad te beschermen tegen de piraten. Geniet van een relaxte Caribische sfeer bij zonsondergang op de stadsmuren.

ontdek onze reizen

Tayrona natinonaal park

Het Tayrona NP is een must voor zoekt naar een mix van natuur en archeologie. De Tayronas, de oorspronkelijke bewoners, hebben hier archeologische sites nagelaten. Het NP is een ideale plaats om te snorkelen, te wandelen en wildlife te spotten. De stranden behoren tot de mooiste van Colombia.

ontdek onze reizen

San Augustin

Het landschap rond San Augustin wordt bepaald door ravijnen en watervallen. Alles is er weelderig groen. Voor wie geïnteresseerd is in archeologie, is deze regio het hoogtepunt van de reis. De standbeelden bij de graven van San Augustín en de beschilderde grotten van Tierradentro zijn een must.

ontdek onze reizen

Nuqui

In Nuquí, aan de Pacifische Colombiaanse kust, vindt u mooie stranden tot waartegen het regenwoud komt. Hier kunt u pijlgifkikkers zoeken, maar vooral de grootste zoogdieren van de wereld aanschouwen. Van juni t/m oktober kun je de walvissen in grote getale aanschouwen.

ontdek onze reizen

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Een luxe vakantie of toch een vleugje avontuur? Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag voor jouw droomreis. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Ontdek andere reizen

Colombia wordt steeds populairder als reisbestemming. En wij begrijpen waarom. We laten ons charmeren door de vitaliteit van de Colombianen, dompelen ons onder in de wereld van hoogstaande Colombiaanse koffie, ontdekken het innovatieve Medellin en ontspannen lekker in Cartagena aan de Caribische kust. Welkom in Colombia!

ontdek deze reis

Een zeilvakantie aan boord van de Royal Clipper van rederij STAR CLIPPERS laat je kennismaken met een prachtig stukje Midden- en Zuid-Amerika. Je reist via de parelwitte stranden van Saint Lucia, de Grenadines en Grenada naar de ABC-eilanden: Aruba, Bonaire en Curaçao. In Colombia kan je de cultuur opsnuiven in Cartagena en in Panama doen de San Blas eilanden je genieten van al het moois. Ook de oversteek van het Panamakanaal mag niet ontbreken.

ontdek deze reis