Travel designer Charlien opnieuw naar Japan

Japan spreekt voor velen tot de verbeelding. Het heeft iets mysterieus, charmant, authentiek, maar met een absurd kantje. En ook bij mij stond Japan al enige tijd op m’n verlanglijstje. In het verleden had ik reeds het geluk om kleppers zoals Tokyo, Kyoto en Osaka te ervaren, maar mijn ‘honger naar meer’ bleef groeien. Waar niet iedereen bij stil staat, is dat Japan groot is. Met bijna 7000 eilanden heeft elke plaats z’n troeven. Hoog tijd dus voor mij om een ander eiland te ontdekken: Kyushu.

Kyushu is één van de vier grote eilanden van Japan en bevindt zich in het zuiden. Qua grootte zou het te vergelijken zijn met Nederland. Opnieuw veel te ontdekken dus. In een beperkt aantal dagen ging ik een groot deel van het eiland verkennen. Alleen al op de landkaart zag de bestemming en de afstand er indrukwekkend uit.

De trip begon in Fukuoka, de grootste stad van het eiland, die gekend is voor de gezellige Yatai food stalls. Vervolgens naar Arita om prachtig porselein te aanschouwen. Nadien richting Nagasaki, de plaats waar in 1945 een tweede atoombom gevallen is. Het is dan ook een must om hier het museum te bezichtigen. En vergeet niet om naar de Inasayama Observatory te gaan, waar je geniet van het 3de beste zicht ter wereld! Daarna trok ik meer de natuur in. In het gezellige ‘hot spring’ stadje Yufuin was de omgeving prachtig en sliep ik in een traditionele ryokan. Best grappig om met een yukata (= lichte kimono) door het hotel te wandelen. Daarna was het tijd om de vulkanische omgeving te ontdekken in het Aso National Park. De rit nam me mee door één van de grootste caldera’s ter wereld: 25km op 18km. Dit was best al indrukwekkend, maar hoe dichter je bij de actieve vulkaankrater komt, hoe specialer. Ik had nog nooit de rook van een actieve vulkaan gezien, dus dit was wel een “wauw” moment. In Kumamoto kon ik een glimp opvangen van het imposante kasteel, maar daarna was het tijd om met de hogesnelheidstrein naar Kagoshima te gaan. In zo’n 50 minuten waren we ter plaatse, comfortabel en snel dus. En je merkte onmiddellijk de zuiderse sfeer met ook warmere temperaturen. Ondanks dat het winter was, was het best aangenaam als de zon scheen. Het uitzicht van Kagoshima wordt gedomineerd door Sakurajima Island met de Sakurajima vulkaan. Prachtig om te zien bij helder weer en ideaal om er wandelingen te maken. Je geraakt er na een korte ferryovertocht.

Wat één van mijn hoogtepunten was, was een bezoek aan Beppu. Hier is het grootste kuuroord van Japan te vinden. Vanaf een hoger gelegen uitzichtpunt zie je over gans de stad de dampen van de warmwaterbronnen omhoog stijgen. Het is dus de ideale plaats om te relaxen in het zuivere, warme water. In Beppu is het aangeraden om de “7 hells” te bezichtigen. Ik trok naar Umi Jigoku. Van zodra je uit de wagen stapte, kwam de zwavelgeur je tegemoet. Maar het was zó indrukwekkend om het bubbelende vulkanische water te horen en de dampen te zien stijgen. Ook de kleur was verrassend: hier was een helderblauwe bron en een donkerbruine te zien. Op een 5-tal minuutjes wandelen was de bubbelende modder van Oniishibozu Jigoku te zien. Geen damp dus, maar even mooi. En hier kon ik genieten van één van de gratis warmwater voetbaden. Gewoonweg heerlijk!

Maar omdat de bestemming zodanig groot is, is het onmogelijk om alles in korte tijd te zien. Wie weet kan ik de volgende keer wel de Takachiho kloof zien met de Manai waterval, of naar het eiland Yakushima gaan, dat beschermd wordt door UNESCO en gigantische cederbomen heeft.

Life is short and the world is wide, so work-travel-save-repeat and keep on longing for new adventures.

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak