Cuba

Koffie, sigaren, rum, revolutie, communisme. Vijf klinkende trefwoorden dat het eiland in de Caraïbische zee perfect omschrijven. Maar is er natuurlijk zoveel meer. Snuif de cultuur op in het opzwepende Havana, ontdek de ruigheid van de natuur bij Viñales slenter rond in de leuke straatjes van Trinidad en schaaf je geschiedenis bij in Camagüey. Cuba beschikt als eiland uiteraard over mooie stranden waar je zalig kan relaxen en ontstressen. Bovendien is er een rijke onderwaterwereld. Geef je over aan de opzwepende salsa-beats en laat je verrassen door het broeierige Cuba met al zijn facetten.

Beste Reisperiode

J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D

De tijd in Havana

Het weer in Havana

28°
ontdek meer

Inspiratiereizen Cuba

Tijdens deze fantastische rondreis door Cuba leren we niet alleen de fascinerende geschiedenis kennen, maar ook magnifieke stukken natuur. In Holguín, Baracoa, Santiago de Cuba, Trinidad en Havana worden we ondergedompeld in de rijke en mooie Cubaanse cultuur.

ontdek deze reis

Hoogtepunten in Cuba

Havana

Havana, grootstad en hoofdstad. U deelt Havana het best op in wijken voor een bezoek. Zo is er Habana Vieja (oud Havana) waar de tijd heeft stilgestaan. U vindt er de koloniale huizen en gebouwen. Centro Habana is drukker en bruisender en toont u het dagelijkse leven van de Cubanen. De derde wijk Vedado ademt cultuur met de verscheidene theaters.

ontdek onze reizen

Vinales

Het kleine dorpje Viñales in het westen van het eiland is de perfecte stop om de nabijgelegen vallei te bezoeken. Deze vallei heeft Cuba op de wereldkaart heeft gezet voor zijn sigaren. In deze vallei, gekenmerkt door zijn begroeide kalkrotsen, of mojotes, wordt in deze donkere, vruchtbare grond tabak geteeld.

ontdek onze reizen

Trinidad

Deze fabelachtige stad, opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO, ligt centraal in het land en ademt geschiedenis en cultuur. De steegjes en pleintjes zijn er nog net zoals uit de Spaanse koloniale periode. Ga zitten op een pleintje, bekijk er de locals en geniet. Dolce far niente in een prachtige omgeving.

ontdek onze reizen

Camagüey

Tijdens een rondreis door Cuba, mag u zeker het centraal gelegen Camagüey niet vergeten te bezoeken. De stad is een doolhof, letterlijk. Dit was oorspronkelijk bedoeld om de vele plunderaars te misleiden. U vindt er oude, kleurrijke koloniale gebouwen en kerken die stralen onder de Cubaanse zon.

ontdek onze reizen

Baracoa

Baracoa is de oudste stad van het land en ligt helemaal in het oosten, bijna afgesneden van de rest van het land. Hier vindt u geen gekleurde koloniale huisjes, maar eerder houten hutjes en veel groen in de straten. De bossen lopen over in het helderblauwe water van de Caraïbische zee en er is heel wat minder toerisme dan in de rest van het land.

ontdek onze reizen

Holguin

San Isidoro de Holguín of kortweg Holguín staat bekend om zijn vele parken. Het ligt in het bergachtige oosten van Cuba aan de kust, dus je kan net zo goed genieten van een dagje op zee of aan het strand. Er worden vaak dolfijnen gespot voor de kust, ook zijn er ideale duiklocaties te vinden.

ontdek onze reizen

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Een luxe vakantie of toch een vleugje avontuur? Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag voor jouw droomreis. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Ontdek andere reizen

Het koloniale verleden en de socialistische revolutie hebben geleid tot een heel bijzondere Cubaanse levensfilosofie. ´A lo cubano´ is het motto waarmee de Cubanen zowat elke levenssituatie de baas zijn. Gastvrijheid en joie de vivre staan hier centraal. Ontdek de prachtige natuur en de koloniale steden tijdens deze selfdrive doorheen Cuba. Ervaar het authentieke Cuba volledig op uw eigen tempo. Je gaat volledig mee in de Cubaanse tradities in Havana, je leert bij over het proces van de sigaen bij een tabaksboer én je ontdekt talloze diersoorten in een prachtige omgeving. Havana good time in Cuba!

ontdek deze reis

Tijdens deze fantastische rondreis door Cuba leren we niet alleen de fascinerende geschiedenis kennen, maar ook magnifieke stukken natuur. In Holguín, Baracoa, Santiago de Cuba, Trinidad en Havana worden we ondergedompeld in de rijke en mooie Cubaanse cultuur.

ontdek deze reis