A Lo Cubano

Wereldberoemd Havana

Ontdek Havana, dat zich als resultaat van een unieke combinatie van kolonisatieprocessen, migratiestromen, artistieke en politieke bewegingen, onderscheidt van alle andere steden.

Authentiek UNESCO Werelderfgoed Viñales

Enerzijds geeft Viñales een “back-in-time” kijkje in ouderwetse landbouwmethoden. Aan de andere kant worden deze methoden ook geprezen omdat ze milieuvriendelijker zijn dan andere moderne landbouwpraktijken.

Cubaanse natuurpracht in Topes de Collantes

Geniet van Cuba’s natuurlijke paradijs in zijn puurste vorm bij Topes de Collantes en bezoek de vele attracties.

Slenter door het prachtige, koloniale Trinidad.

In Varadero kan je genieten van prachtige stranden.

Ga op bezoek bij een tabaksboer in Viñales en leer alles bij over het ambachtelijke proces van de Cubaanse sigaren.

Maak kennis met de geschiedenis van de invasie van de Amerikanen in Playa Girón.

Doorheen het hele land rijden mensen rond in schitterende oldtimers.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1-2 Op naar Cuba

We nemen het vliegtuig richting Cuba. Op het vliegtuig lezen we bij over onze eindbestemming: Cuba, een land van contrasten. De volgende dag worden we warm welkom geheten in het land waar de geest van vervlogen tijden terug tot leven komt. We kunnen niet wachten om de beroemde hoofdstad Havana, de schilderachtige Viñalevallei en de typische koloniale stad Trinidad te ontdekken. Bij onze aankomst op de luchthaven worden we door een chauffeur naar onze accomodatie gebracht. We kruipen vroeg onder de wol en dromen al over onze reis in het land van de koffie, suiker, sigaren en rum!

Dag 3 Havana

’s Ochtends halen we onze huurwagen op bij het agentschap. We krijgen hulp en advies van een Europese vertegenwoordiger. Nu kan onze roadtrip echt van start gaan, joepie! Vandaag staat een rondleiding door het legendarische Havana op de planning. De traditionele Spaanse architectuur, klassieke Amerikaanse auto’s en het tropische klimaat overtuigen ons meteen van de charme van deze stad. We ontdekken in het “Rome van de Caraïben” om te beginnen het Plaza de la Revolución, waar we meteen het gezicht van Che Guevara spotten. Vandaag staat duidelijk in het teken van cultuur, muziek, eten en prachtige bezienswaardigheden. Om van dit alles te bekomen zoeken we nog even de groene oase van de stad op: Bosque de la Habana. Hier vinden we natuurlijke rust in de schaduw van eeuwenoude bomen.

Dag 4 Havana's kunstdistrict

We wijden onze dag vandaag volledig aan kunst en cultuur. We starten met een bezoek aan het Romerillo museum, een voormalig pakhuis dat nu een Cubaans gemeenschapscentrum met een kunstatelier, bibliotheek, theater en museum is. Daarna wonen de repetities van de Havana Queens, een prijswinnend dansgezelschap dat een mix van Cubaanse stijlen danst, bij. In de wijk San Isídro geven graffitikunstenaars de gevels van gedeeltelijk ingestorte huizen een nieuwe glans met hun rebelse maar prachtige schilderingen. Vlakbij bezoeken we Cuba’s grootste kunstmarkt, Almacenes de San José. We nemen de tijd om langs de kraampjes te slenteren en enkele souvenirs te kopen. Als kers op de taart gaan we ‘s avonds naar het officiële optreden van de Havana Queens kijken.

Dag 5 Naar Soroa en Viñales

Onze reis gaat verder westwaarts naar de provincie Pinar del Río. Onderweg brengen we een bezoek aan de orchideeëntuin in Soroa. Hier vind je meer dan 350 verschillende plantensoorten. In de namiddag rijden we langs de beroemde kalksteenformaties van de schilderachtige Viñales vallei, en door de mogotes, die we in al hun schoonheid bekijken vanaf het uitkijkpunt bij Los Jazmines. Eenmaal aangekomen in het slaperige Viñales bezoeken we het Casa de Veguero, het huis van een tabaksboer. We leren er alles over de tabaksteelt en de sigarenproductie.

Dag 6 Cienága de Zapata

Vanuit Viñales rijden we vandaag naar de Cienága de Zapata, het grootste wetland in de Caribische staat. Onderweg stoppen we bij de Cueva de los Peces, bekend als de diepste en mooiste cenote van Cuba. Deze lagune is verbonden met een uitgebreid onderwater grottenstelsel dat zich meer dan 30 km uitstrekt van Playa Larga tot Caleta El Toro. In de namiddag nemen we de tijd om heerlijk te ontspannen op het strand bij onze accommodatie.

Dag 7 Playa Girón, Cienfuegos en Trinidad

’s Ochtends rijden we langs de Varkensbaai naar Playa Girón. Hier vond in 1961 de mislukte invasie door verbannen Cubaanse huurlingen en de Amerikaanse luchtmacht plaats. We vinden het de moeite en nemen onze tijd om het bijhorende museum te bezoeken. Onze volgende halte is Cienfuegos, de parel van het zuiden. Een bezoek aan het Terry Theater, Parque Martí en de boulevard willen we niet missen. Langs de zuidkust rijden we verder naar de prachtige koloniale architectuur van Trinidad. We ontdekken de stad tijdens een korte stadswandeling en genieten volop van de typische Cubaanse sfeer die er heerst.

Dag 8 Topes de Collantes

Onze bestemming van vandaag is het natuurreservaat Topes de Collantes. Hier komt bijna de helft van Cuba’s inheemse vogelsoorten voor. De beste koffieplantages, gespecialiseerd in Arabische koffie, zijn ook vlakbij. Hoog tijd voor een proevertje! We rijden bergopwaarts over bochtige wegen tot we de zonnewijzer van het nationaal park bereiken. Hier stappen we over in een authentiek plaatselijk vervoermiddel om naar het Guanayara park te gaan. Het is de perfecte plek om te wandelen door de dichte vegetatie en te zwemmen in de idyllische waterval El Rocío. Na deze verfrissing keren we terug naar Trinidad.

Dag 9 Santa Clara en Varadero

Onderweg van Trinidad naar Santa Clara stoppen we bij de Manaca Iznaga toren, die dateert uit de tijd van de slavernij, om deze te beklimmen. We worden beloond met een prachtig uitzicht over de Valle de los Ingenios. We reizen verder naar Santa Clara, de stad waar Che Guevara ooit triomfeerde in de strijd voor de Cubaanse revolutie. We bezoeken zijn mausoleum en de Tren Blindado, de gepantserde trein die Che liet ontsporen. Onze dag eindigt in Varadero, waar we onze reis kunnen afsluiten met ontspanning op en bij het strand.

Dag 10-11 Van Varadero terug naar huis

We genieten volop van onze laatste uurtjes in de zon en snorkelen nog een laatste keertje aan het strand. Daarna is het tijd om onze koffers te pakken, de huurwagen af te leveren en terug te keren naar België. Wat een onvergetelijke reis! We hebben met volle teugen genoten van de Cubaanse levensvreugde, prachtige stranden en een levendige geschiedenis onder de Caribische zon. We hebben de reiskriebel volledig te pakken en kunnen niet wachten om de rest van Centraal Amerika te ontdekken.

Onze Noord-Amerika Experts

Gwendolien

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds oktober 2003
Favoriete Quote:
To travel is to discover.
Mooiste Reiservaring
Afvaart van de Amazone: de mysterieuze stilte en dierenkreten doen je alles vergeten.
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!