Beleef de toppers van Nieuw-Caledonië

Azuurblauw water en parelwitte stranden

De kust van Nieuw-Caledonië is verbluffend mooi.

Allure van de Côte d’Azur

Hoofdstad Nouméa voelt als Frankrijk, maar dan op een paradijselijk eiland.

Trio van eilanden

Bezoek 3 eilanden van deze archipel met elk hun eigen karakter.

Geniet van het prachtige azuurblauwe water...

Zalig!

De eilanden zijn meer dan zon, zee en strand. Ook de lokale cultuur is de moeite om te ontdekken.

Zie jij onderweg deze bloemen?

Waarom wachten? Kom snel langs voor jouw reis op maat.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1-2 Van Amsterdam naar Nouméa

Na weken spannend afwachten is het zover: we vertrekken naar Nieuw-Caledonië, het eiland van de eeuwige lente. Het werd door James Cook, in de 18de eeuw, zo genoemd omdat het hem aan Schotland deed denken (Caledonia in het Latijn). Maar gelukkig is het er een stuk warmer dan in Schotland! Wij zijn er helemaal klaar voor en vliegen eerst van Amsterdam naar Tokyo. Vervolgens gaan we naar Nouméa, de hoofdstad van Nieuw-Caledonië. Op naar een fantastische vakantie!

Dag 3 Rit naar Kone

Nadat we onze huurwagen opgehaald hebben, zetten we koers naar Kone in het noorden van het eiland. We bezoeken de Niaouli-stokerij in Boulouparis. Wist je dat het extract van de bloesems en vruchten van de Niaouli-boom gebruikt wordt in parfums en genezende zalfjes? Daarna maken we een stop in Bourail waar we een duik nemen bij het mooie Turtle Bay. Heerlijk!

Dag 4 Coeur de Voh van bovenaf

We eten ons buikje rond tijdens het ontbijt en stappen daarna in een kleiner vliegtuigje. We gaan namelijk het Hart van Voh (Cœur de Voh) van bovenaf bekijken! Zo zien we dat de begroeiing een hart vormt. Zo mooi, zo bijzonder.

Dag 5 Relaxen in Hienghène

Vandaag doen we het rustiger aan. We genieten met volle teugen van het adembenemend mooie landschap, het kristalheldere zeewater en het lekkere eten.

Dag 6 Op naar Poindimié

De rit naar Poindimié is maar 75 km waardoor we nog de hele dag van dit fijne plaatsje kunnen genieten. Het uitzicht over de lagunes is zo mooi: we kunnen hier wel de hele dag naar kijken.

Dag 7 Van Poindimié naar Sarraméa

Op weg naar Sarraméa stoppen we bij de watervallen van Bà. We blijven hier maar foto’s nemen! Het ene plekje is namelijk nog fotogenieker dan het andere.

Dag 8 Vlucht naar Lifou

We rijden terug naar Nouméa om de huurauto in te leveren. Daarna maken we een korte vlucht naar Lifou, het grootste eiland van de Loyalty Islands.

Dag 9 Waterpret

Ook Lifou blijkt prachtig mooi te zijn en we brengen de dag dan ook graag door aan het strand. We snorkelen in het azuurblauwe water en zien vissen in alle kleuren van de regenboog. In de namiddag maken we een excursie naar Devil’s Cave, één van de vele grotten op Lifou.

Dag 10 Per vliegtuig naar Île des Pins

Net toen we dachten dat het niet mooier kon, landen we op Île des Pins. Dit eiland staat bekend als één van de mooiste eilanden ter wereld en wij snappen meteen waarom: de bijzondere bomen, de parelwitte stranden en de strakblauwe hemel lijken wel uit een sprookjesboek te komen.

Dag 11 Verkenning van Île des Pins

Er zijn flink wat wateractiviteiten en wandelmogelijkheden op Île des Pins. Wij besluiten om een excursie te maken naar Oro Bay, een mooi natuurlijk zwembad met kristalhelder water. Later op de dag gaan we snorkelen in de baai van Kanumera.

Dag 12 Wandelen in het paradijs

We starten de dag rustig met een kopje koffie en een goed ontbijt. Na alle waterpret van de afgelopen dagen is het tijd om de natuur in te trekken. We maken een wandeling en beklimmen N’ga Peak, wat met zijn 262 meter de hoogste berg van het eiland is. Vanop de top genieten we van het prachtige uitzicht!

Dag 13 Terug naar Nouméa

Het einde van de reis is in zicht. We vliegen terug naar Nouméa voor onze laatste (korte) avond in Nieuw-Caledonië.

Dag 14 Tot ziens, Nieuw-Caledonië!

Het zit erop… We hebben enorm genoten van deze reis door het paradijs. We nemen de nachtvlucht van Nouméa naar Tokyo en dan gaat het richting Amsterdam. We zijn nog niet geland of we hebben al beslist dat we nog ’s terugkeren naar dit prachtige land!

Onze Oceanië Experts

Heidi

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds november 1995
Favoriete Quote:
Travel is the only thing you buy that makes you richer.
Mooiste Reiservaring
Ondergedompeld worden in de authenticiteit van Vanuatu, het onbekende paradijs.
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!