Genieten op de ongerepte eilanden van de South Pacific

Authenticiteit in Ghizo

Bezoek de authentieke markten van Ghizo en ontdek de legendarische houten en stenen beeldhouwwerken.

Zwemmen in champagne?

Zwem in het heldere water van Champagne Beach en maak prachtige wandelingen door het ongerepte regenwoud.

Exclusieve expeditie

Beleef een expeditiecruise onder begeleiding van een ervaren Coral Expeditions team.

Coral Expeditions neemt je graag mee op verkenning naar de ongerepte eilanden van de South Pacific.

Zie de belangrijkste highlights, zoals Champagne Beach.

Wandel naar de top van de Yasur vulkaan op Tanna Island.

Maak kennis met de authentieke, lokale bevolking.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1-2 Vlucht van Amsterdam naar Cairns

We nemen de trein naar Amsterdam, want vandaag vertrekken we op reis! In Schiphol nemen we de vlucht naar Singapore. Van Singapore vliegen we vervolgens naar Cairns, waar we moe maar nieuwsgierig gaan slapen. Morgen begint onze cruise!

Dag 3 Vertrek uit Cairns

We gaan in de vroege ochtend aan boord van het schip en kiezen het ruime sop. De vakantie kan nu écht beginnen! Vandaag hebben we de tijd om onze medepassagiers te leren kennen. We genieten van een lekkere aperitief en een heerlijke maaltijd vooraleer we in onze hut lekker onder de wol kruipen.

Dag 4 Luieren op zee

Vandaag luieren we aan boord van het schip terwijl we de mooie Koraalzee doorkruisen. We worden uitgenodigd om in de lounge interessante lezingen bij te wonen en komen zo veel te weten over Papoea Nieuw-Guinea. ’s Avonds meren we aan bij Samarai Island.

Dag 5 Samarai Island en Sewa Bay

Na het ontbijt varen we door tot Ana Normanby Island en brengen we een zalige namiddag door aan het prachtige Sewa Bay. We bezoeken een lokaal schooltje in een traditioneel dorp en worden er verwelkomd met authentieke dansen en liedjes.

Dag 6 Dagje snorkelen en duiken

Vandaag staat ons een unieke ervaring te wachten. We gaan namelijk op verkenning in de spectaculaire Egum atol. Al snorkelend ontdekken we dit magnifieke rif. Na een eerste verkenning krijgen we de kans om te duiken en sluiten we de dag af met een zalige tocht door het tropische water in een glasbodemboot. Wat een kleurenpracht, we zijn erg onder de indruk!

Dag 7 Bezoek aan authentieke dorpjes

Na het ontbijt duiken we de eeuwenoude tradities in van de eilandbewoners van Laughlin. Deze lokale stammen zijn specialisten in het bouwen van kano’s. Onze gids legt alles uit over het vakmanschap van deze kanobouwers en vertelt ons tijdens een toer langs verschillende dorpjes meer over de lokale gebruiken zoals visvangst, agricultuur en handel. Moe, maar voldaan keren we na deze leerzame dag terug naar het schip.

Dag 8 Ghizo en Njari Reef op de Solomon Islands

We komen aan bij de Solomoneilanden en gaan even later aan land in het provinciale stadje Ghizo. Op eigen houtje flaneren we langs de vele marktjes waar we de legendarische hout- en steensculpturen van de locals bewonderen. We snuiven de typische Shanti-cultuur op die overal in de lucht hangt. Na de lunch gaat het richting Kennedy Island, vernoemd naar voormalig president J.F. Kennedy. Deze beroemde president kwam hier aan land nadat zijn schip PT-109 door een Japanse torpedojager tot zinken was gebracht. We reizen verder en brengen een heerlijk namiddag door op Njari Island waar we genieten van de vele verfrissende wateractiviteiten.

Dag 9 In de voetsporen van Mendaña

Na alweer een heerlijk ontbijt gaan we op verkenning langs de kustlijn van Santa Isabel Island, een prachtige plek die in 1568 werd ontdekt door Álvaro de Mendaña de Neira. Ook de Spaanse zeevaarder onder de indruk, want hij bouwde er een vestiging om de rest van de Solomon Islands verder te verkennen. In zijn voetsporen trekken we de rest van de dag door dit magnifieke stukje natuur.

Dag 10 Waterplezier in Mangalonga

Deze morgen gaan we voor anker in Mangalonga en genieten we van een dag vol wateractiviteiten: snorkelen, duiken, expedities met een glasbodemboot. Tegen de avond gaan we aan wal voor een prachtige natuurwandeling.

Dag 11 Malaita Island

De schoonheid van het eiland Malaita is bijna niet te beschrijven: ruwe bergen die wegzinken in ongerepte vlaktes. We gaan op verkenning in de Langa Langa Lagoon. Hier wonen de ‘zoutwatermensen’ op smalle zandbanken. Ze werden ooit verjaagd door de koppensnellers van Malaita en leven de dag van vandaag nog steeds van de scheepsbouw.

Dag 12 Marau Sound - Guadalcanal Island

Terwijl we naar de Guadalcanal-eilanden varen, leren we bij over hun zwarte stukje geschiedenis. Er werd hier zwaar gevochten tijdens WO II. Vervolgens stappen we opnieuw in de voetstappen van Mendaña wanneer we aan land gaan bij het pittoreske Marau Sound, een gebied waar ongerepte fauna en flora verweven zijn met prachtige stukken natuur en het mooie, turkooizen water. We snorkelen, duiken en maken een magnifieke tocht met de kajak.

Dag 13 San Cristobal en Santa Ana

De locals van Star Harbour verwelkomen ons hartelijk op deze stralende ochtend. We mogen genieten van een kleurrijke, authentieke voorstelling voor we het dorpje verder verkennen. Nadat we een lokaal schooltje bezocht hebben, trekken we naar de haven die als Amerikaanse marinebasis gebruikt werd tijdens WO II. We leren heel wat bij over de vreselijke gebeurtenissen tijdens de oorlog. Nadien maken we een fantastische tocht met de zodiac langs prachtige, beboste kreken en zetten we koers naar het nabijgelegen eiland Santa Ana.

Dag 14 Souvenirs kopen op Nendo Island

Vandaag houden we een laatste stop bij de Solomoneilanden: Nendo Island. Op dit eiland kunnen we authentieke voorwerpen kopen. We genieten van de kennismaking met hun lokale tradities en nemen de tijd om te snorkelen en de onderwaterwereld van dit mooie eiland te ontdekken.

Dag 15 Vulkaanwandeling in Uréparapara

Uréparapara is één van de spectaculairste eilanden van de South Pacific. En dat zullen we snel ervaren! We varen een grote vulkaan binnen, langs 3 kanten begrensd door 300 meter hoge kliffen. Het eiland is enkel bereikbaar vanop zee en niet veel cruiseschepen wagen zich tot hier. Maar wij wel! En gelukkig maar: wat een ervaring. We maken tijd om aan land te gaan en de lokale bevolking te ontmoeten waarna we een prachtige, begeleide tocht maken rond de vulkaan.

Dag 16 Champagne Beach - Espiritu Santo Island - Vanuatu

We maken ons klaar om het kroonjuweel van Vanuatu te ontdekken: Champagne Beach. Deze plek is een paradijs om te zwemmen en te snorkelen. Wie dat wil, kan met een gids naar de prachtige koralen duiken of onder begeleiding een magnifieke wandeling maken door het regenwoud tot aan de beroemde ‘blue hole’ voor een verfrissende, unieke zwempartij. Dat mogen we niet missen!

Dag 17 Malekula - Vanuatu

Vandaag meren we aan bij Malekula Island, het tweede grootste eiland van Vanuatu. De rituele kunstvoorwerpen zijn prachtig en bekend tot ver buiten de eilandgrenzen. De 2 authentieke stammen die op het eiland leven, gebruiken deze voorwerpen nog steeds om eeuwenoude ceremonies en rituelen in ere te houden. Na ons bezoek gaan we tegen de avond voor anker aan de Maskelyne Islands en genieten we van de resterende tijd om te snorkelen.

Dag 18 Bezoek aan Tanna Island

Vandaag trekken we naar Tanna Island en ontdekken we een ruw stukje vulkanisch gebied. We gaan aan land op een ongerept zwart, vulkanisch strand. De locals brengen ons, volledig in de stijl van het eiland, achter in een truck tot in het lagergelegen woud van Mount Yasur, een bekende en nog actieve vulkaan op het eiland. Vandaar gaan we verder te voet. Na een spannende tocht tot aan de top staan we aan de rand van de krater. De lava kolkt onder ons en stoom, as en stenen spuiten omhoog. Wat een ervaring!

Onder de indruk keren we terug en ontmoeten we de lokale bevolking die ons vol overtuiging vertellen over hun geloof in de heilige geest van Prince Philip, Duke van Edinburgh. Dit grappige verhaal moeten we zeker thuis verder vertellen. We gaan opnieuw aan boord en genieten van een heerlijke, rustige avond.

Dag 19 Nouméa op Nieuw-Caledonië

We ontschepen in Nouméa, de hoofdstad van Nieuw-Caledonië. Hier slapen we een laatste nachtje, want morgen is het spijtig genoeg tijd om huiswaarts te keren.

Dag 20-21 Terug naar Amsterdam

Het is tijd om te vertrekken! We nemen de vlucht naar Melbourne en vervolgens naar Singapore. Daar vliegen we richting Amsterdam, waar we de volgende dag aankomen. Wat een heerlijk, authentiek avontuur was dit!

Onze Oceanië Experts

Heidi

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds november 1995
Favoriete Quote:
Travel is the only thing you buy that makes you richer.
Mooiste Reiservaring
Ondergedompeld worden in de authenticiteit van Vanuatu, het onbekende paradijs.
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!