In de Zevende Hemel vertoeven in Myanmar

Shwedagon pagode

Bezoek de grootste tempel van Myanmar met tal van stoepa’s en een gigantische gouden toren.

Boeddhistische ceremonie in Bagan

Laat je huwelijk zegenen door boeddhistische monniken in het Taungbi klooster.

Lokale bevolking ontmoeten op het Inle Lake

Maak kennis met de Intha bevolking die in paaldorpjes wonen.

De vissers van het Inle meer zijn beroemd omdat ze met 1 been vissen. Heel spectaculair!

Onderweg zie je mooie, groene vlaktes.

De lokale bevolking verwelkomt je met open armen.

Tijdens je rondreis worden je smaakpapillen volop geprikkeld.

Voorbeeldreis

Geen 2 mensen zijn gelijk, dus geen 2 reizen zijn dezelfde. Elke reis wordt op maat gemaakt.

Dag 1 Vlucht Brussel - Bangkok

We vliegen van Brussel naar Yangon met een overstap in Bangkok.

Dag 2 Vlucht Bangkok - Yangon

Bij aankomst worden we opgewacht door onze persoonlijke gids. Nog voor we in het eerste hotel aankomen, genieten we van een relaxerende voetmassage. Dé perfecte manier om na een lange vlucht tot rust te komen.

In de namiddag verkennen we het stadscentrum van Yangon. Al wandelend ontdekken we typische marktjes, koloniale gebouwen en glinsterende tempels en pagodes. Onze tour eindigt bij de Shwedagon Pagoda waar we genieten van adembenemende uitzichten.

Dag 3 Bezoek aan de tempels van Bagan

Bij het bezoeken van het tempelcomplex van Bagan genieten we van spectaculaire uitzichten. Het is de ideale plaats om kennis te maken met de grootsheid en reikwijdte van Bagan en om een eerste indruk te krijgen van de architectuur. Dit was vroeger de hoofdstad van het boeddhistische Bagan-rijk. Niet verwonderlijk dus dat er zoveel tempels zijn. Met een eigen paardenkar bewonderen we ze alle tempels, ruïnes en stoepa’s. Indrukwekkend.

Dag 4 Boottocht in Bagan

Vandaag nemen we deel aan een traditionele Boeddhistische ceremonie in het Taungbi klooster. Na afloop krijgen we van de monniken een speciale zegen dat geluk in ons huwelijk verzekert. Ongetwijfeld een onvergetelijk moment van onze huwelijksreis!

Afscheid nemen van Bagan doen we in stijl, tijdens een privé boottocht op de Irrawaddy rivier. Met een cocktail in de hand genieten we van de prachtige landschappen. Romantiek ten top.

Dag 5 Met een fietstaxi door Nyaung Shwe

Na een korte binnenlandse vlucht komen we aan bij Nyaung Shwe. Hier beleven we vanop een fietstaxi de lokale markten. De manden vol typische producten worden overgeladen van boten naar fietsen en vrachtwagens: een waar spektakel!

Dag 6 Bootje varen op Inle Lake naar Indein

Tijdens een ontspannende boottocht op Inle Lake genieten we van het uitzicht op de verschillende paaldorpjes die worden bewoond door de lokale Intha bevolking.

In het Pa-Oh dorp Indein gaan we te voet op ontdekking. We wandelen naar de top van de heuvel, die bedolven is met pittoreske stoepa’s en schitterende panorama’s.

Om de lokale cultuur en bevolking beter te leren kennen, brengen we een bezoekje aan het Inthar Heritage House. Dit is zowel een restaurant, kunstgalerij als een opvangplaats voor katten. De ideale plaats om kennis te maken met de lokale keuken. Met de hulp van onze eigen chef bereiden we een heerlijk Birmees gerecht.

Dag 7 Heho - Yangon

Na een korte binnenlandse vlucht landen we terug in Yangon. We gaan op ontdekkingstocht in het centrum met heel wat boulevards en architectuur uit het fin de siècle. Af en toe wanen we ons zelfs terug in het koloniale tijdperk toen de Britten hier de plak zwaaiden.

De dag afsluiten doen we met een romantisch diner bij kaarslicht in één van de beste restaurants in Myanmar!

Dag 8 Terug naar huis

Na de overnachting worden we opgehaald door een privé chauffeur die ons terug afzet op de luchthaven van Yangon. Tijd om terug naar Brussel te vliegen.

Dag 9 Aankomst in Brussel

We hebben genoten van onze huwelijksreis in Myanmar. Nu kunnen we de wittebroodsweken thuis verderzetten.

Tip: Wil je liever nog wat langer genieten? Dan zijn er tal van verlengingsmogelijkheden. Zo is een strandverlenging mogelijk waarbij je kan relaxen op de paradijselijke stranden van Ngapali Beach. Aan jullie de keuze!

Testimonials

Bedankt!

Onze reis was perfect voorbereid en verliep vlekkeloos. De alledaagse bezigheden van de lokale bevolking, de vriendelijke gidsen, het lekkere Birmaanse eten, de niet te missen hoogtepunten... maakten de reis top! Een dikke merci voor de organisatie.

Luc Maertens & Lobbestael Ingeborg

Een dikke pluim voor het reisbureau

Wij hadden een ongelooflijk mooie reis. Prachtig land met lieve vriendelijke mensen en nog heel authentiek. Alles klopte ook perfect. Afhaling luchthaven, het vervoer, de gidsen en de chauffeurs. Ook de hotels waren overal top. Wij kunnen het iedereen aanraden die fan is van het oosten en die wat meer willen zien dan het ook mooie Thailand maar dan toch minder toeristisch.

Hendrik Danneels

Onze Azië Experts

Nathalie

Functie:
travel designer
Bij Best of Travel:
sinds april 1999
Favoriete Quote:
The only way to do great work is to love what you do.
Mooiste Reiservaring
De beklimming van Mount Rinjani op Lombok: heavy, maar super!
let’s talk

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Niet helemaal wat je zocht?

Maak je geen zorgen. We maken jouw reis op maat!
Bel ons op 051/700.516 of zoek hier voor verdere inspiratie.

Wij maken je droomreis waar!