Kyaikhtiyo

AziëMyanmar Kyaikhtiyo

Dit dorpje ligt in de Mon-staat, zo’n 160km ten noorden van Yangon. De belangrijkste attractie hier is de Gouden Rots. Deze rots kan vanuit het basiskamp van Kinpun bezocht worden, maar omvat weliswaar een klim van om en bij de 1 000m. Een alternatief is de steile autoweg, maar deze kan enkel per 4x4 gedaan worden.

Beste Reisperiode

J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D

De tijd in Kyaikhtiyo

Het weer in Kyaikhtiyo

ontdek meer

Niet te missen plekjes in Kyaikhtiyo

Golden Rock

’De Gouden Rots’ is zowel een toeristisch hoogtepunt, maar evenzeer een Boeddhistisch bedevaartsoord voor vele gelovigen. In dit plaatsje vindt u een rots, bedekt met bladgoud, dat balanceert op de 1 100m hoge Kyaikhiyoberg. Op de rots zelf werd een gouden pagode gebouwd. Volgens de overlevering is het geheel in evenwicht omwille van een haar van Boeddha. Enkel mannen mogen deze rots aanraken, voor vrouwen is dit ten strengste verboden.

ontdek onze reizen

Laten we samen je droomreis bedenken

kom langs voor een persoonlijke babbel

Start met een afspraak

Vertel ons in een persoonlijk gesprek hoe jij je reis wil beleven. Vul eerst het contactformulier in of bel. We zetten al de koffie klaar.

Krijg een reisvoorstel op maat

Na 1 keer samenzitten, gaat je travel designer aan de slag. Je krijgt vrijblijvend een uitgewerkt en persoonlijk reisvoorstel. We verfijnen dat tot het helemaal is wat jij wil.

Boek daarna eenvoudig

Bestemming perfect? Activiteiten perfect? Logies perfect? Boek dan eenvoudig via je persoonlijke online klantenzone. Daar vind je ook al je reisdocumenten, overal ter wereld toegankelijk.

maak een afspraak

Voorbeeldreizen in Kyaikhtiyo

Myanmar staat bekend als het ‘Gouden Land’ door de vele gouden pagodes. Het heeft al zijn authenticiteit kunnen bewaren en is rijk aan geschiedenis, cultuur en traditie. We ontdekken de natuur en cultuur van dit schitterende land in Zuidoost-Azië tijdens een onvergetelijke huwelijksreis.

ontdek deze reis