Female Empowerment in de Mara-regio

Duurzaamheid binnen de toeristische sector is een hot topic. We gaan als reizigers steeds bewuster om met de impact van de reizen die we maken op de huidige en toekomstige ecologische, sociale en economische situatie van onze bestemming.

Best of Travel kiest dan ook voor samenwerkingen met lokale partners om optimaal aan de behoeften van reizigers, het milieu én de lokale bevolking te voldoen. Één van deze partners is Asilia, die een groot deel van z’n focus richt op de positieve impact op de natuur en gelijke kansen voor vrouwen.

In de Maasai-cultuur zijn er weinig kansen voor vrouwen om een geldelijk loon te verdienen, maar het genereren van een eigen inkomen geeft hen de middelen om thuis in hun grootste behoeften te voorzien. Het Maa Trust-team reist van deur tot deur en houdt talloze ontmoetingen met lokale gemeenschappen om die behoeften te beoordelen.

Vrouwen worden in staat gesteld om niet alleen inkomen te genereren, maar ook om de armoede in huishoudens te verminderen. De voordelen van beter onderwijs en betere beroepsopleidingen zullen in de toekomst hun vruchten afwerpen en levens veranderen.

BreakTheBias!

Zelf je steentje bijdragen aan het duurzame toerisme in de Mara-regio?

Jouw reis begint hier!

Misschien is dit ook interessant voor jou?

alle artikels