Ontdek Cairns en het Great Barrier Reef

Australië is een continent van contrasten, van woestijn tot regenwoud. Naast de bruisende wereldsteden als Sydney en Melbourne, barst dit immense land van unieke fauna en flora en ontelbare hoogtepunten: van de eucalyptusbossen van het Blue Mountains National Park tot de pure, onontdekte schoonheid van het dunbevolkte eiland Tasmanië. Van de schitterende, gekartelde kustlijn van de Great Ocean Road in het Zuiden tot de wonderen van het Kakadu National Park in het Noorden. Van het ‘rode centrum’ met de wereldberoemde rots Uluru tot de diepgroene regenwouden in Queensland en de kleurrijke onderwaterwereld van het Great Barrier Reef!

Tropical North Queensland, a ‘must do’ in Australia

Great Barrier Reef, grootste koraalrif ter wereld

Cairns of Port Douglas is de ideale uitvalsbasis om het 2.000 km lange Great Barrier Reef te verkennen. Duiken en snorkelen zijn de beste manieren om de prachtige onderwaterwereld met zijn duizenden vissen en kleurrijke koralen te ontdekken. Vanuit de lucht biedt een helikoptervlucht je bovendien een spectaculair uitzicht op dit uniek natuurfenomeen.

Het Outer Barrier Reef is het meest spectaculaire deel van het rif. Verblijf je graag in stijl, dan is Lizard Island de perfecte keuze. Dit kleinschalig luxe resort ligt pal op het Great Barrier Reef. Een snorkel en flippers en je kan zo vanaf het strand gaan snorkelen.

Daintree National Park, oudste regenwoud ter wereld

Dit tot werelderfgoed uitgeroepen regenwoud bevat ’s werelds grootste aantal zeldzame dieren- en plantensoorten. Via de Daintree River, waar je krokodillen kan spotten, bereik je Cape Tribulation. Dit is de plaats waar het tropische regenwoud en het Great Barrier Reef elkaar ontmoeten. Je geniet er van mysterieus regenwoud, een prachtige baai en unieke fauna en flora. Hou je van avontuur? Dan kan je per 4x4 de Bloomfield track verkennen.

Rif, Regenwoud en Outback, Tropical North Queensland heeft het allemaal!

Singapore Airlines, direct vanaf Brussel

Singapore Airlines vliegt naar talloze bestemmingen in Australië, waaronder Cairns, toegangspoort tot Tropical North Queensland. Je vliegt rechtstreeks vanaf Brussel met slechts één enkele overstap op één van de meest bekroonde luchthavens ter wereld, Changi Airport in Singapore.

Reis je naar Australië? Vlieg dan met Singapore Airlines in Premium Economy Class of Business Class!

Klaar voor jouw avontuur down under?

Meer weten over Tropical North Queensland en de rest van Australië? Klik op onderstaande knop voor een voorbeeldreis of neem contact op met één van onze Australië-experten om jouw rondreis op maat samen te stellen.

Ontdek Tropical North Queensland

Misschien is dit ook interessant voor jou?

alle artikels