Gereputeerd reisjournalist Gerrit Op de Beeck, van opleiding fotograaf, reist al meer dan 35 jaar de wereld rond, ondertussen goed voor 135 bezochte landen, meer dan 1750 verschillende hotels, en zeven reizen rond de wereld –zowel in westelijke als oostelijke richting. Veel van zijn reportages te land, ter zee en in de lucht kregen vorm samen met het team van Best of Travel. Twee maanden geleden reisde hij exclusief voor Best of Travel door West-Australië. Lees hier zijn nieuwste reportage.
Twintig jaar geleden was Perth in West-Australië niet meer of minder dan een boertig provinciestadje, de ongekroonde hoofdstad van de saaiheid en zeker niet de moeite om er even te verblijven. Het gebeurde allemaal in Sydney, Melbourne en Queensland, niet in het nochtans met overvloedig zonlicht overladen en met een laid-back lifestyle gezegende Perth. Maar omdat het leven cyclisch is, en de lokale economie zich beresterk ontwikkelde, transformeerde Perth zich met new money (vooral uit de mijnindustrie) tot een verrassend kosmopolitische hoofdstad, waar oude wijken opgelapt en herontdekt werden, de waterlijn geherwaardeerd werd (het immense Elizabeth Quay-project), en talrijke nieuwe bars, eethuisjes, galerijen, prestigewinkels en een rits designhotels de deuren openden.
“We’re a boomtown”, zegt de in Italië geboren en in strak pak gestoken receptionist wanneer we vrijdagnamiddag inchecken in het hippe QT Hotel. “The West Coast is so cool… Welcome and… please enjoy!” Nu hebben we al veel welkomstkaartjes in hotels ontvangen, maar eentje met daarop ons portretje (of poging tot) in snelle potloodtrekken op basis van foto’s die de ‘director of chaos’ (zoals hij zichzelf omschrijft) wist te vinden op sociale media: dat is een primeur, dat is pas cool. Hoezeer Perth recent openbloeide, wordt ons duidelijk wanneer we later op de namiddag de lift nemen naar de rooftop bar. Een lawaaierige meute uitgelaten jongeren hangt er aan de cocktails en wijntjes, een live dj zorgt voor de nodige beats. Tomorrowland op vrijdagmiddag, hier wordt geleefd. Achter ons draaien kranen boven werven en wolkenkrabbers in opbouw, terwijl beneden naast het hotel ook overal muziek klinkt uit de talrijke bars, ondergebracht in de typisch Australische koloniale Victoriaanse laagbouw. “Perth aan de Swan-rivier is de slechtste plek ter wereld om een kolonie te starten”, schreef kapitein James Stirling -de ontdekker van Perth- ooit in zijn logboek. Maar acht jaar geleden riep Monocle, toch een van de meest invloedrijke financieel-culturele magazines ter wereld, Perth uit tot een van de top-10 groeisteden ter wereld. “Van een slaperige outpost naar een toonaangevende boomtown”, kopte het hippe blad. “Slechts weinig steden ter wereld slagen erin zichzelf zo heruit te vinden.”
De volgende dag wordt alles duidelijk. We ontbijten blootvoets op het patioterras van restaurant Post, genieten van een voortreffelijk glas riesling in de Petition-wijnbar, lunchen in de aanpalende Petition Kitchen, een bistro op wereldniveau, wandelen langs de nieuwe snuisterijenwinkels van de Northbridge-wijk, genieten van de zon in het grote park langs de waterlijn en dineren ’s avonds in de Santini Grill. Groot-Perth staat voor plus-twee miljoen inwoners (pakweg één tiende van de totale bevolking van Australië) maar genereert wel bijna de helft van de totale nationale export. “Perth is God’s Country”, zei architect Nic Brunsdon daarover in de Australische Vogue Living. “Laat aliens de beste plek ter wereld om te leven op een kaart kiezen, zeer waarschijnlijk pinnen ze Perth!”
Bij een fel en warm ochtendlicht aanbeden door fotografen en langbenige, good-feeling meisjes onderweg naar kantoor, rijden we via Highway 2 Perth uit. We trekken naar het zuiden, naar de rust van het platteland. Perth, even ver van Indonesië als van Sydney, verdwijnt in onze achteruitkijkspiegel. In amper een half uur tijd houden drukke, brede autowegen op te bestaan en kleurt de aarde rond ons rood. Exact 270 kilometer en drie uur later, ten zuiden van Perth, eten we rode biet met ricotta en walnoten. Daarbij komt een glas chardonnay geproduceerd met -dixit de menukaart- ‘een vleugje zeebries’. Barnyard 1978 is zowel een wijnhuis, restaurant als delicatessenshop. En luxueuze pods tussen de wijnranken waar alles rond eco draait. “Ze beschikken over zonnepanelen, regenwateropvang, palletkachels voor de wintermaanden, tot en met bijenkasten op het dak”, legt gastheer Egis ons uit terwijl hij ons incheckt. ’s Namiddags bezoeken we Cape Naturaliste Lighthouse, de laatste manueel bediende vuurtoren van Australië, die pas in 1996 geautomatiseerd werd en nog steeds in actieve dienst is. De voormalige vuurtorenwachterswoning werd ondertussen heringericht als café. “G’day, we have had a gander, good on ya”, roept een ouder koppel ons na, wat zoveel betekent als “Wij gingen ook een kijkje nemen, het is een mooi ding.”
Slechts vijftig kilometer resten ons tot Margaret River, net als bijvoorbeeld Barossa Valley één van de meest iconische wijnregio’s van Australië, ook wel het Napa Valley van Down Under genoemd. Wanneer we over wijnregio’s spreken, waar ook ter wereld, komen dezelfde eigenschappen op je af: je eet er goed, je slaapt er goed, je drinkt er goed. Margaret River bevestigt die regel alleen maar. Na een voortreffelijke nacht in onze duplex-pod gaan we vandaag voor een culinair drieluik. Eerste stop: we zitten om negen uur met de voeten in het zand op het strandterras van The White Elephant, hét ontbijtcafé van de buurt. Dit instituut, elke dag geopend van half acht tot half twaalf voor alle genres brekkies (dingo lingo voor ‘breakfasts’), is the place to be. Komen sportende huisvrouwen hier hun flat white drinken na de ochtendloop, dan bestellen surfboys steevast roerei met spek. De sfeer is vlot, ongegeneerd en werelds, de koffie van een zeer hoge kwaliteit en het eten verzorgd. Dan is Voyager Estate, het wijnhuis dat we selecteerden voor de lunch, iets formeler. Netjes in uniform gestoken gastvrouwen serveren er prima charcuterie- en kaasschotels op het terras, met een fles wijn naar keuze. We proeven hun gereputeerde pinot noir en genieten van het intieme kader. ’s Avonds wacht er verfijning. Cape Lodge is een klassiek boetiekhotel met 22 suites en een sterke focus op fine dining. De maaltijden bestaan hier uit viergangenmenu’s genre gecombineerde XL-hapjes. En die zijn, buiten verrassend fusion, vooral om duimen en vingers af te likken.
“Gordon is de naam”, zegt de lange man in khaki outfit. “Zoals de gin.” Hij lacht. Gordon is een van de Cape Explorer Tours-gidsen die reizigers op zoek naar diepgang per terreinwagen meenemen voor een andere kijk op de meer dan honderd kilometer lange kustlijn tussen de twee iconische vuurtorens: die van Cape Naturaliste en Cape Leeuwin. Een rustige hike en lichte lunch later pakken we de koffers en sturen de huurwagen zuidoost. Een dag is snel gevuld wanneer je hem niet volpropt, zegt de wijsheid. We cruisen via verlaten achterafbaantjes, de zon staat hoog, de radio speelt de betere muziekjes. Dus komen we compleet relaxed laatnamiddag aan in het mooie Ampersand Estate, een van de betere adresjes in de Pemberton-regio. “Dat groot vierkant wit huis daar is voor jullie”, zegt het lieve meisje achter de balie. “Net als dit glas riesling. Welkom! De ijskast zit vol eten, geniet er van!” Ampersand renoveerde de voorbije jaren enkele historische woningen op de estate die nu verhuurd worden. ’s Avonds leggen we T-bone steak op de barbie (de Australische afkorting voor barbecue) en nestelen ons in de schommelstoelen op de veranda, terwijl achter de wijnranken de zon de horizon kiest.
Dit hadden we echt niet verwacht. Na een rit door dichtbegroeide bossen, met immense bomen die zoveel licht wegnemen dat het wel avond lijkt, komen we de volgende ochtend plots in een riant spierwit woestijnlandschap terecht. We vonden het al vreemd dat gids Toni plots lucht uit de terreinbanden van de Toyota Land Cruiser begon te laten. Maar nu weten we waarom. De Yeagarup Dunes in het D’Entrecasteaux Nationaal Park zijn een magische plek, misschien wel het meest verrassende landschap van West-Australië, waarvan de ligging trouwens meer dan vier meter per jaar verschuift. Van het ene op het andere moment zitten we in een strook van tien kilometer Sahara te midden het dichte woud. Van een koffiestop gesproken.
Australië bulkt van de micro-brouwerijen. De tijd dat VB het beste Down Under-pintje was, ligt ver achter ons. We onderbreken de rit naar Fremantle in het Mash Brewhouse in Bunbury, waar ze ‘seriously unserious’ Copy Cat IPA tappen, een lokale variant op de hippe India Pale Ale. En het wordt nog beter in het gezellige Fremantle, appendix van rijzende ster Perth. Dit kustdorp met een schat aan historische panden etaleert enerzijds een vleugje bohémien, anderzijds een snuifje Victoriaans. Little Creatures, het nec plus ultra in de hedendaagse Australische bierwereld, is een van die plekken waar al die soorten mensen elkaar naadloos vinden, met als hoofddoel van het leven genieten. De brouwerij is ondergebracht in een historische havenloods, alles wat technisch is werd doodgewoon achter glas geplaatst, en centraal verrees een immense verbruikzaal waar je niet alleen alle bieren van het vat kan drinken maar ook deftig kan eten, met houtovenpizza als dé specialiteit. Eenzelfde touch and feel, maar dan met brood als centraal thema, is Bread in Common. Dit restaurant annex bakkerij, delicatessenzaak en wijnbar opende de deuren in een geklasseerd pand uit 1898. Sindsdien is het zeven op zeven geopend voor lunch en diner, tijdens het weekend zelfs vanaf acht in de ochtend voor ontbijt. Ons bed voor de nacht staat in voormalige Britse officierswoningen in de schaduw van een gevangenis. Historische panden in kalksteen uit 1851 die met zorg gerenoveerd en vooral geherdecoreerd werden, en nu onder de naam Warders Hotel aan een nieuw leven beginnen. ’s Avonds steken we de benen onder tafel in het aanpalende Emily Taylor, een Aziatisch restaurant in de voormalige magazijnen van het domein. Emily Taylor was een zeilschip dat in de negentiende eeuw van Fremantle naar Engeland voer en zich onderweg in Azië bevoorraadde met allerlei specerijen en thee. In die sfeer van vernieuwende, rijke smaken en verrassende combinaties met een koloniale twist wordt nu nog steeds/opnieuw gekookt.
Alvorens uit te vliegen naar Rottnest Island, het laatste luik van onze rondreis, laten we ons eerst beroven van onze vrijheid in de gevangenis van Fremantle, 136 jaar lang een oord om te mijden (en een oord van schande, voor wie tussen de regels leest). Na de sluiting in 1991 werd het gerenoveerd tot museum. In 2010 werd het de allereerste locatie in West-Australië die geklasseerd werd als Unesco-werelderfgoed, sindsdien is het een gerespecteerd nationaal monument. Na de opsluiting vieren we ’s middags de herwonnen vrijheid op het terras van Lontara, ronduit het beste restaurant van het zeer charmante Rottnest Island. Om hier te geraken, namen we wat ooit de kortste lijnvlucht ter wereld was: twaalf minuten in de lucht. De afstand tussen Fremantle en Rottnest bedraagt immers slechts negentien kilometer. Dat maakt dat een zekere piloot genaamd Jimmy Woods de route maar liefst 13.000 keer vloog. “En onderweg deed hij soms een hazenslaapje”, luidt de legende. Rottnest, letterlijk ‘ratteneiland’ is verkeerdelijk vernoemd naar de quokka’s, die eigenlijk mini-kangoeroes zijn. Het wordt door de locals steevast “Rotto” genoemd. Dit is hun klein Saint-Tropez, hun Fiji, Malediven en Polynesië, met The Samphire Hotel als enige vijfsterren-adres op het eiland. “That’s where the action is”, weet Pip Sabien, gastvrouw van de eiland-‘authority’, die waakt over het behoud van dit populaire eiland. De tuin van Eden is immers even kwetsbaar als interessant. “Dus zijn we intens bezig met natuurbehoud”, legt Pip uit, terwijl ze ons per elektrische wagen rondrijdt langs de 63 baaien en 20 bloedmooie stranden van het amper 20 vierkante kilometer grote eiland. “Rekening houdend met toch wel tot een half miljoen bezoekers per jaar, zetten we sterk in op zonnepanelen en windturbines, sorteren we alle afval en zijn binnenkort de weinige officiële voertuigen die hier bollen (politie, ziekenwagen, brandweer, enz.) integraal elektrisch.” Rottnest-eiland is officieel dan ook een reservaat en het eiland is met name bekend voor de grote populatie quokka’s. Superschattig en bijzonder populair. De beestjes lopen zelfs ongegeneerd door de bar van het hotel, merken we ’s avonds wanneer de laatste ferry’s vertrokken zijn (er zijn veerverbindingen met drie havens rond Perth) en de rust weerkeert langs de mooie kustlijn. Daar nestelen de overnachters zich nu met aperitief in de hand op het panoramische terras, dat in een gouden licht baadt.
De volgende ochtend huren we een elektrische fiets en cruisen we opnieuw het heuvelrijke eiland rond. We stoppen om te zwemmen, gaan lunchen bij Isola Bar e Cibo, het voortreffelijke Italiaanse restaurant op het eiland, en checken laatnamiddag in bij Fly West Coast voor de vip-retourvlucht naar de zakenluchthaven Jandakot Airport, waar we onze huurwagen achterlieten. Een half uurtje later haalt een in zwart uniform gestoken butler onze koffers uit de SUV. “Welkom in Como The Treasury.”
We maken er altijd een erezaak van een reis, waar en hoe dan ook, in stijl te eindigen. Het vijfsterren Como-hotel van de gelijknamige keten, in het historische State Buildings-pand, is zo’n adres. Vorig jaar liet het hotel in het belangrijkste reismagazine ter wereld een beoordelingsscore van 99,23% optekenen -en werd daarbij als het derde beste hotel in gans Down Under geklasseerd. Slechts 48 oversized kamers van minimum 50 vierkante meter, twee toprestaurants en een binnenzwembad zijn maar enkele van de troeven. Wij hebben gereserveerd op het dakterras bij Wildflower, een van dé fine dining-adresjes van Perth. Terwijl de keukenbrigade zich buigt over ons degustatiemenu genaamd ‘de zes seizoenen’, laten we een fles Leeuwin Estate Art Series Shiraz openen. Want achter de toonbank beneden in de wijnwinkel hing geen klok, maar een bordje: ‘Oh, it’s wine o’clock!’.
Praktisch: West-Australië is zeer mild en droog, uitgezonderd in onze zomermaanden. Dan is het daar winter, en zijn de nachten koel. Ideaal is dus het schouderseizoen van maart tot en met mei, of oktober en november. De eindejaarsperiode is zeer aangenaam, maar druk en duurder. Het tijdverschil bedraagt zeven uur, de Australische dollar staat niet duur en rondreizen in West-Australië per huurwagen is niet moeilijk.
Wil jij net zoals Gerrit een fantastisch reisavontuur in West-Australië beleven? Aarzel dan niet langer en neem contact op met onze Australië-specialisten om jouw reis op maat samen te stellen.
Collega Ilse neemt je mee naar Chili!
reisverhalenOnze collega Ilse beleefde een ongelooflijk avontuur doorheen Chili, een lang en smal land vol contrasten. In het noorden ligt de extreem droge Atacama woestijn, in het midden de vruchtbare valleien, de groene bossen en donkerblauwe meren. Verder zuidwaarts gaan we richting Patagonië, bezaaid met koude regenwouden, steile bergtoppen, prachtige fjorden en gletsjers. Ze had er de tijd van haar leven en haar foto’s en verhalen spreken boekdelen!
Spiritueel Nepal & Bhutan met travel designer Christophe
reisverhalenTravel designer Christophe, één van onze Azië-specialisten, is momenteel op studiereis doorheen Nepal en Bhutan. Zijn fascinatie voor de culturele en natuurlijke schatten van deze landen wordt groter met de dag. Met zijn scherp oog voor detail en zijn streven naar authentieke ervaringen, omarmt Christophe de gelegenheid om de verborgen juweeltjes en de unieke charmes van Nepal en Bhutan te verkennen.
Van de betoverende tempels en sfeervolle steegjes van Kathmandu tot het adembenemende uitzicht op de Himalaya-pieken, tot het ervaren van de tijdloze tradities en majestueuze landschappen van Bhutan, deze reis zorgt ervoor dat Christophe onze klanten in de toekomst nog meer onvergetelijke reiservaringen kan bezorgen. Bhutan en Nepal kunnen perfect samen of apart ontdekt worden!
Moeder-dochter avontuur van Els en Estelle Down Under!
reisverhalenZaakvoerster Els trok er na lang afwachten opnieuw op uit in het land van haar dromen: Australië. Samen met haar dochter Estelle op verkenning “down under”, wat een avontuur! Voor Els een hereniging met de Aussies en voor Estelle een beleving van veel eerste keren. Alle ins en outs over de onvergetelijke tijd die ze beleefden lees je hier.
Noord-Vietnam met Nathalie & Camille
reisverhalenTravel designer Nathalie en travel marketeer Camille zijn voor de derde keer samen op ontdekking gegaan, dit keer in het betoverende noorden van Vietnam. Ze besloten om de gebaande wegen achter zich te laten en zich te laten leiden door de onbekende schoonheid van een regio doordrenkt van cultuur en natuurlijke pracht. Met veel plezier nemen ze je mee op hun boeiende studiereis vol ontdekkingen en verrassingen!
Travel designer Christophe doorkruist Argentinië
reisverhalenOnlangs trok travel designer Christophe op studiereis naar Argentinië, waar hij de unieke cultuur, prachtige landschappen en diverse tradities van het land kon ervaren. Met de nodige kennis en expertise op zak staat hij nu meer dan 100% paraat om jouw reis op maat samen te stellen.
Van de bruisende hoofdstad Buenos Aires tot het schilderachtige El Calafate en het pittoreske El Chalten, Christophe heeft zich geen seconde verveeld! Als kers op de taart bezocht hij ook nog de wereldberoemde watervallen van Iguazu, zowel langs de Argentijnse als Braziliaanse kant, een echte aanrader!
Lees snel verder en kom alles te weten over zijn onvergetelijke ervaringen in Argentinië!
Ontdek Gambia: een betoverende reis met travel designer Lisa
reisverhalenTravel Designer Lisa neemt je mee op een adembenemende reis naar Gambia, waar ze werd ondergedompeld in de kleurrijke cultuur, prachtige stranden en exotische dieren van dit West-Afrikaanse land. Vanaf het moment dat ze aankwam in Banjul, de hoofdstad van Gambia, werd ze overweldigd door de warmte en gastvrijheid van de lokale bevolking. Een avontuur dat nog lang zal nazinderen…
Panama door de ogen van travel designers Gwendolien & Ilse
reisverhalenBij Best of Travel weten we als geen ander dat elke bestemming zijn eigen charme heeft. Zo ontdekten onze travel designers, Ilse en Gwendolien, tijdens hun studiereis naar Panama dat dit land een echte verborgen parel is.
Panama heeft alles in huis, van de bruisende stad Panama City tot de ongerepte wildernis van het land. De warmte en gastvrijheid van de lokale bevolking maakten hun reis helemaal af.. Lees verder en laat je inspireren!
Wim in Sri Lanka
reisverhalenWim trekt met Best of Travel op __beleefreis naar Sri Lanka. Een land dat het werkelijk allemaal heeft: een tropisch klimaat, veel variatie tussen natuur en cultuur, een lekkere keuken en heerlijke stranden.
Benieuwd naar Wims avonturen met Best of Travel? Volg hier dagelijks alle updates van zijn reisverhaal…
“Voor mijn vertrek naar Sri Lanka wist ik niet zoveel over het land. Ik wist dat het lange tijd een Engelse kolonie was, dat het een stop was op de kruidenroute en dat er thee en rijst geteeld wordt. Ik ken de Tamil Tijgers, weet dat het eiland onder India ligt, in de Indische Oceaan en dat ze er - gezien die locatie - waarschijnlijk veel curry’s en rijst eten. Maar ik besef ook dat dit maar een fractie is van wat er in Sri Lanka allemaal te ontdekken valt. Op naar nieuwe avonturen. Ayubowan!”
Argentijnse passie met Travel Designer Gwendolien
reisverhalenIn oktober trok travel designer Gwendolien richting het land van tropen, gletsjers, watervallen en oneindige natuur: Argentinië. Vaak gelauwerd om haar passionele karakter en vurige tango’s, maar het land heeft zoveel meer te bieden. Dat mocht Gwendolien met haar eigen ogen ontdekken. Dit keer verkende ze de regio rond Salta én ging ze nog meer kennis opdoen op de REMOTE-beurs in Cafayate. Voor ons is “fieldwork” - zoals dit - echt belangrijk. Zo zorgen we ervoor dat we op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen rond reizen op de bestemming én het beste reisavontuur op jouw maat kunnen samenstellen. Scroll naar beneden om het reisverhaal van Gwendolien te lezen en laat je inspireren door het fantastische Argentinië.
Dagboek: Nathalie & Camille in Sri Lanka
reisverhalenTravel designer Nathalie en travel marketeer Camille trokken samen op verkenning in Sri Lanka. Ondanks de berichtgevingen over de politieke en economische instabiliteit van het land, vlogen ze toch richting “de parel van de Indische Oceaan”. En dat hebben ze zich geen seconde beklaagd!
Het werd een goedgevulde studiereis vol unieke belevingen, uitdagende hikes, beestige safari’s, ongerepte natuur, kilometerslange stranden, om-je-vingers-bij-af-te-likken maaltijden, kleurrijke cultuur en bovenal uitzonderlijk gastvriendelijke locals.
Ben je benieuwd naar hun reisverhaal? Hieronder nemen ze je graag mee op hun meer dan 3000 kilometer lange trip langs de beste plekken van het wondermooie Sri Lanka.
Schip Ahoy Star Clipper met Nathalie & Camille
reisverhalenEven geleden kregen travel designer Nathalie en travel marketeer Camille de kans om op de best mogelijke manier kennis te maken met één van onze partners: Star Clippers. Ze mochten een weekje mee varen op één van hun drie majestueuze zeilschepen, de Star Clipper. Eerlijk? Ze wisten niet helemaal waar ze zich aan konden verwachten, maar bij hun terugkeer waren ze absoluut laaiend enthousiast. Camille dompelt je graag onder in de wondere wereld van Star Clippers en vertelt graag over hun avonturen aan boord. Let’s set sail!
Argentijns maatwerk
reisverhalenBij Best of Travel zien we de feedback van klanten als een cadeau. We nemen het aan, pakken het uit en doen er wat mee. En vaak doet de feedback ook iets met ons, namelijk ons trots maken op ons werk. Onze passie overbrengen naar onze klanten is voor ons dan ook van het allergrootste belang.
B-E-D-A-N-K-T. Aan iedereen die ons het vertrouwen geeft om z’n reiservaring samen te stellen.
B-E-D-A-N-K-T. Voor de vele complimenten die we hiervoor mogen ontvangen.
B-E-D-A-N-K-T. Om ons mee te laten genieten van jullie ervaringen mét prachtige foto’s.
Beleef hieronder de reis van Loriana en Marlo naar Argentinië mee vanaf de eerste rij!
Op avontuur in Namibië met de familie Levecke
reisverhalenHet allerleukste aan onze job? Klanten gelukkig zien tijdens hun reis en achteraf meegenieten van al hun fantastische ervaringen. Paulien trok afgelopen zomer met haar familie naar Namibië en ze beleefden er de tijd van hun leven. Ze deelde met veel plezier hun reisverhaal én foto’s met ons… En wij, wij genieten volop mee!
*The only man I envy, is the man who has not yet been to Africa, for he has so much to look forward to. *
The Levecke family on the road – direction: Namibia! We zijn met 11, mijn ouders, mijn (half)broers en schoonzus, mijn neefjes en nichtjes, mijn zus en ikzelf. Al 4 lange jaren kijken we uit naar deze reis, die in eerste instantie gepland stond om in 2021 door te gaan. Helaas stak Covid-19 hier een stokje voor, dus 2022 is hét jaar!
Pura vida in Costa Rica met travel designer Soraya
reisverhalenTravel designer Soraya trok er een tijdje geleden op uit richting Costa Rica, het ultieme paradijs voor natuur- en eco-lovers van alle leeftijden. Costa Rica staat in de wereldwijde top 20 van landen met de grootste biodiversiteit en dat merk je meteen aan de vele dieren die je voortdurend tegenkomt: luiaards, aapjes, aras, toekans, miereneters, neusberen, kikkers, tarantulas, leguanen, vlinders… Ontdek de majestueuze vulkanen, geniet op de vele stranden aan de Pacifische en de Caraïbische kust en laat je verleiden door de heerlijke gavarieerde keuken. 28% van de oppervlakte van Costa Rica wordt als beschermd natuurgebied beschouwd en hier kan je onvergelijkbare avonturen beleven: ziplinen, canyoning, wellness met natuurlijke hot springs en modderbaden, hiken, raften, paardrijden, yoga en nog veel meer. Geniet van het pure leven, Pura Vida in Costa Rica!
De hoogtepunten van La Réunion met Travel designer Riet
reisverhalenTravel Designer Riet verkende onlangs het prachtige eiland La Réunion. Réunion is een paradijs voor wandelaars en ook ruiters, mountainbikers, surfers en duikers komen hier goed aan hun trekken. De gemengde culturele samenstelling van Réunion maakt het ook fascinerend om te bezoeken. Een paradijs ver van huis, maar toch herkenbaar. Je kan La Réunion binnen met je gewone identiteitskaart, de auto’s hebben een Franse nummerplaat, je ziet er supermarkten zoals Auchan en Leclercq, iedereen spreekt er Frans en je kan gewoon je Europese 4G-pakket gebruiken. Lekker makkelijk, toch?
Travel designer Lisa op roadtrip door West-USA
reisverhalenTravel designer Lisa ging samen met haar zus Veerle op ontdekking in het westen van de USA. Hun roadtrip leidde hen langs talloze canyons, nationale parken, de beroemde Highway 1 en steden als L.A., Las Vegas en San Francisco. Benieuwd hoe Lisa haar “party in the U.S.A.” eruit zag?
Dagboek: Wim in Zuid-Afrika
reisverhalenWim trekt met Best of Travel op __beleefreis naar Zuid-Afrika. Een land dat zoveel meer is dan alleen wilde dieren. Zuid-Afrika is enorm veelzijdig en vooral de regio rond Kaapstad heeft heel wat te bieden: Wim neemt er een duik in de geschiedenis en cultuur, laat zich meeslepen in de boeiende verhalen van de locals en geeft alles van zichzelf tijdens niet te evenaren avonturen en activiteiten.
Benieuwd naar Wim zijn avonturen met Best of Travel? Volg hier dagelijks alle updates van zijn reisverhaal…
Travel Designer Nathalie (her)ontdekt Phuket
reisverhalenOnze Azië expert en travel designer Nathalie trok tijdens de maand september richting Phuket op studiereis om persoonlijk het Phuket Sandbox Project te ervaren. Eén ding staat vast: Phuket herleeft! Nathalie vertelt je graag over haar ervaringen ter plaatse.
Travel designer Jana verkent de Cook Eilanden
reisverhalenLove a little Paradise! De perfecte omschrijving voor de Cook Eilanden, een archipel van 15 atol-eilanden in de zuidelijke Grote Oceaan. Travel designer Jana ging met veel plezier op ontdekking.
Travel designer Nathalie op verkenning in Myanmar
reisverhalenOnze Azië expert en travel designer Nathalie trok tijdens de maand september richting Myanmar en werd ondergedompeld in dit prachtige land! Deze verborgen Aziatische parel biedt een interessante mix van mystieke cultuur, gevarieerde natuur, authentieke lokale bevolking en pure ambachten.
RESERVEER ZORGELOOS JOUW VAKANTIE MET ONZE TERUGBETAALGARANTIE
Zijn jouw reisplannen al concreet, maar doet de onzekere situatie rond reizen je aarzelen om nu al te boeken? Met onze terugbetaalgarantie kan je nu met een gerust hart boeken en zorgeloos uitkijken naar je volgende reisavontuur.
Als volgende situaties zich voordoen omwille van Covid, binnen de 2 weken voor je afreis, kan je bij ons kosteloos annuleren en betalen we jou de betaalde reissom binnen de 14 dagen terug:
Ons advies? Boek nu, geniet van onze terugbetaalgarantie, en kijk onbezorgd uit naar je langverwachte vakantie.