Travel designer Nathalie op verkenning in Myanmar

Onze Azië expert en travel designer Nathalie trok tijdens de maand september richting Myanmar en werd ondergedompeld in dit prachtige land! Deze verborgen Aziatische parel biedt een interessante mix van mystieke cultuur, gevarieerde natuur, authentieke lokale bevolking en pure ambachten.

Ontdekken vanop het water

Het Inle meer, dat door de Shanheuvels omsloten wordt, vormt een aparte wereld ten opzichte van de rest van Myanmar. De noordoever ervan is door een 5,5km lang kanaal verbonden met Nyaung Shwe, de toegangspoort tot het meer. Vloten ‘longtail boats’ vertrekken overdag voor tochten vanaf de steigers aan de waterkant.

Contact met de bevolking

Het Inthavolk heeft een unieke manier van leven ontwikkeld. Deze levenswijze – van het kenmerkende voetroeien tot de vruchtbare drijvende tuinen – is briljant aangepast aan het klimaat en ecosysteem en bovendien uniek in Zuidoost-Azië.

De lokale cultuur opsnuiven

Nyaung Shwe, met een ordelijke rasterplattegrond, wordt doorsneden door de Yong Gyl Road, omzoomd door winkels, restaurants en cafés. In het Noordoosten van de stad ligt de Mingalarmarkt, de voornaamste bron van verse producten. De producten worden verkocht door Pa-O en andere etnische minderheden uit de omringende heuvels. Jonge nonnen lopen door Nyaung Shwe om aalmoezen te verzamelen. De stad is heel gemakkelijk met de fiets te verkennen.

Mixing business with pleasure

Werkelijk een leuke stad om een paar nachtjes te verblijven en je door het authentieke te laten overrompelen. In Nyaung Shwe heeft Nathalie genoten van een heerlijke wine tasting. Vanaf de ‘local Red Mountain Winery’ heb je een prachtig zicht én een eerste glimp van het Inle meer. In de tuin staan er vele Dragonfruit (Pitaja) boompjes.

Spreekt een reis naar Myanmar jou aan? Klik dan hier voor een voorbeeldreis ter inspiratie.

Voorbeeldreis Myanmar

Geïnspireerd door ons verhaal?

Als Azië-kenner maakt travel designer Nathalie graag jouw droomreis op maat. Contacteer ons voor een afspraak.

Boek jouw droomreis

Misschien is dit ook interessant voor jou?

alle artikels